Glumac/redatelj Mark Duplass preporučio ljudima da prate Ben Shapira na Twitteru. Ljevičari napali. On se ispričao.

James Barrett

Screenshot: YouTube/The Rubin Report

Nakon intenzivnih kritika njegovih “kolega liberala”, glumac i redatelj Mark Duplass (zvijezda TV serije “Manhunt: Unabomber”) izdao je ispriku za tweet u kojem je jednostavno preporučio zainteresiranima za “slušanje druge strane” da razmotre praćenje glavnog urednika Daily Wirea Bena Shapira.

U, od tada obrisanom, tweetu, Duplass je napisao: “Kolege liberali: Ukoliko ste zainteresirani za “slušanje druge strane” razmotrite praćenje @benshapiro. Ne slažem se s njim u mnogo stvari, ali on je iskrena osoba koja mi je jednom pomogla iz niti jednog drugog razloga osim pristojnosti. On ne savija istinu. Njegove namjere su dobre.”

Evo screenshota originalnog tweeta koji je objavio jedan od sljedbenika:

Uznemirenost njegovih “kolega liberala” nakon objave tweeta bila je dovoljna za Duplassa da obriše nedužnu objavu i izda retrakciju u kojoj se osjećao prisiljen braniti se od optužbi da podržava “mržnju, rasizam, homofobiju, ksenofobiju” i sve ostale oblike “netolerancije”. Nakon obilate isprike za tweet, koji je opisao kao “katastrofalan na mnogim razinama”, zahvalio je onima koji su ponudili “konstruktivnu kritiku” i pomogli da “toliko puno nauči” iz ovog incidenta:

Tako je ovaj tweet bio katastrofalan na mnogim razinama. Želim biti jasan da na bilo koji način nisam podržavao mržnju, rasizam, homofobiju, ksenofobiju ili bilo koji oblik netolerancije. Moj cilj je uvijek bio širenje jedinstva, razumijevanja i ljubaznosti. Ali napraviti ću pogreške na tom putu. Ponekad prenaglo reagiram kada sam uzbuđen ili ne obavim dovoljno istraživanja ili ne komuniciram dovoljno jasno. Stvarno mi je žao. Sada shvaćam da moram biti marljiviji i pažljiviji. Radim na tome. Ali, ja duboko vjerujem u dvostranačko razumijevanje i nastaviti ću s promicanjem mira i pristojnosti u ovom svijetu. S tim rečeno, čujem vas. Želim reći hvala onima koji su se podigli s konstruktivnom kritikom. Iskreno sam naučio jako puno i svima želim ono najbolje.

Kao odgovor, Shapiro je napisao: “Dakle, u 24 sata očito sam od osobe s dobrim namjerama postao rasistički, seksistički bigot. Twitter truje svaki pokušaj rasprave s drugom stranom. Ne postoji konzervativna osoba koju bi Mark preporučio koja se ne bi suočila s istom reakcijom.”

Reakcije na Duplassovu ispriku zbog pokušaja promicaja “dvostranačkog razumijevanja”, uglavnom su se vrtjele oko rastuće netrpeljivosti onih najglasnijih na ljevici. Za primjer, ovdje je prvih deset tweetova koji su reagirali na glumčevo povlačenje svog izvornog, zapravo dvostranačkog tweeta:

The faction is very small, very loud and very ignorant.

— blake j. harris (@blakejharrisNYC) July 19, 2018