HVALA, RAHM: Chicago nazvan ‘Glavnim gradom štakora’ u Americi

Joseph Curl

hdwallpaper.nu

Napravi mjesta New York, Chicago dolazi punom brzinom!

Grad Chicago, u kojem mjesto gradonačelnika drži bivši Obamin šef osoblja Rahm Emanuel, nazvan je u novoj studiji ‘glavnim gradom štakora’ u naciji.

Istraživanje koje je objavio online servis za iznajmljivanje apartmana RentHop, pokazalo je da je prošle godine gradu uloženo 50.963 pritužbi zbog štakora.

Prilikom uspoređivanja broja pritužbi na 100.000 stanovnika, RentHop je rekao: “Chicago se nalazi na vrhu liste s 1876,09 pritužbi na 100.000 stanovnika”, izvijestio je Daily Mail.

“Istraživganje je također pokazalo da je broj pritužbi stanovnika Chicaga porastao za 55 posto od 2014. godine”, izvijestio je Mail.

Stanovnici grada su se već priviknuli.

Jedan stanovnica je rekla da je već navikla gledati štakore kako jure po uličicama njezine četvrti Logan Sqaure. Kante za smeće — čak i one čvrsto pokrivene — često završavaju s rupama koje su dosadni glodavci vjerojatno oglodali kako bi našli svježi obrok, rekla je.

“To je dio života u gradu”, rekla je Norma Rios-Serra za Chicago Tribune. “Čak i tijekom dana, vidjet ćete ih kako jure niz ulicu.”

New York City je daleko iza na drugom mjestu s 19.152 pritužbe, a slijedi ga Washington D.C. s 5.036 pritužbi i Boston s 2.488 pritužbi, otkrio je RentHop.

“Dr. Dylan Frederickson, veterinar s Boulevard Veterinary na Logan Square, rekao je da je živio u drugim gradovima poput Minneapolisa i Madisona, Wisconsin, ali nikada prije nije doživio tako veliku populaciju štakora”, izvijestio je Tribune.

“Nikada nisam vidio nešto poput ove najezde štakora koju imamo u Chicagu”, rekao je.

Ali ne brinite, najezda štakora u Štakorskom gradu ne utječe na ostalu jaku znamenitost Chicaga: ubojstvo. U gradu se več desilo 290 ubojstava, a čak nismo još stigli do ljetnih psećih vrućina, kada stopa ubojstva obično poraste u nebo.

Dobar posao, Rahm!