Pastor Darrell Scott: Trump ‘će vjerojatno biti naj pro-crnački predsjednik kojeg smo imali u našim životima’; ‘Dajte mu šansu’

Frank Camp

Screenshot: YouTube/ Latest World News Updates

U srijedu, vođe vjernika iz američkih “unutarnjih gradova” okupili su se u Bijeloj kući za sastanak s Donaldom Trumpom.

Tijekom susreta, pastor Darrell Scott nazavo je Trumpa “vjerojatno naj pro-crnačkijim predsjednikom kojeg sam vidio tijekom svog života”.

Imao sam čast i privilegiju da radim s tadašnjim kandidatom, sada predsjednikom Trumpom, da ga promatram iza kulisa i da vodim niz osobnih razgovora s njim. A ljudi me pitaju zašto ga tako glasno branim? A ja odgovaram da mi je to prilično lako, jer ga poznajem, jer mi je pokazao svoje srce i znam da ima srce za sve Amerikance.

I reći ću ovo — ova administracije je iznenadila puno ljudi, a vas će iznenaditi još i više jer je ovo vjerojatno najproaktivnija administracija što se tiče urbane Amerike i vjerske zajednice u mom životu. A u prosincu ću navršiti 60 godina.

Ali kad se sjetim — pa, koristim dobru boju za kosu i imam sjajnog šminkera. Ali, da budem iskren, ovo će vjerojatno biti — i reći ću to sad za ovim stolom — naj pro-crnački predsjedni kojeg smo vidjeli u životu — i pokušavam, znate, analizirati ljude koje susrećem — ovaj predsjednik zapravo želi nešto dokazati našoj zajednici, vjerskoj zajednici i našoj etničkoj zajednici.

Prijašnji predsjednik nije osjećao da je morao. Osjećao je da ne mora ništa dokazivati. Dobio je prolaz. Ovaj predsjednik je — ova administracija će vjerojatno biti najviše proaktivna glede revitalizacije urbanih središta i zatvorskih reformi, više od bilo kojeg predsjednika u vašim životima.

Ako ćemo raditi zajedno, dajte mu šansu, ne obraćajte se na ove tipove ovdje i obećajem vam, napravit ćemo nešto…ova administracija će nastaviti stvarati povijest. Biti će puno pozitivnih promjena. Velike stvari su na horizontu, obećajem vam.

Pogledajte cijelu izjavu ovdje: