Musliman na posjedu u New Mexicu trenirao djecu za školske pucnjave

Ryan Saavedra

Musliman koji je uhićen prošlog tjedna na posjedu u New Mexicu, gdje je zlostavljano 11-tero djece, trenirao ih je da vrše školske pucnjave, prema novoobjavljenim sudskim dokumentima.

Sudski podnesci kaže da je “Siraj Ibn Wahhaj vodio trening s puškama na posjedu blizu granice s Coloradom, gdje je 11-tero djece pronađeno u prljavim uvjetima”, izvijestio je Associated Press.

Fox News napominje da je Wahhajov otac, bruklinški imam Siraj Wahhaj, “naveden od tužitelja kao neoptuženi suurotnik u bombardiranju Svjetskog trgovačkog centra 1993. godine”.

Uz 40-godišnjeg Wahhaja uhićene su četiri druge odrasle osobe koje su živjele na posjedu, uključujući Lucasa Mortona, 40; Jany Leveille, 35; Hujraha Wahhaja, 38; i Subhanaha Wahhaja, 35.

Šerif okruga Tao, Jerry Hogrefe, rekao je da su osumjičenici “najvjerojatnije bili teško naoružani i smatraju se ekstremistima muslimanskog uvjerenja”.

Uhićene odrasle osobe optužene su za 11 krivičnih djela zlostavljanja djece zbog držanja male djece, u dobi od 1 do 15 godina, u prljavim životnim uvjetima na posjedu koji je doslovno napravljen od smeća.

AP dodaje da tužitelji nisu podigli navod prilikom prvog pojavljivanja pred sudom osumnjičenih za zlostavljanje djece.