Rose McGowan želi da vjerujemo u sve navode o seksualnom zlostavljanju… Tako dugo dok njezina prijateljica nije postala upletena

Ben Shapiro

Screenshot: YouTube/i-D

U ponedjeljak, Rose McGowan, vodeće lice pokreta #MeToo i navodna žrtva seksualnog zlostavljanja Harveya Weinsteina, objavila je tweet podrške svojoj kolegici, #MeToo ikoni, Asiji Argento. Članak, koji je objavio New York Times tijekom vikenda, otkriva da je Argento isplatila 380.000 dolara Jimmyju Bennettu, bivšem dječjem glumcu, koji tvrdi da ga je Argento seksualno napastovala u kalifornijskom hotelu. Bennet je u to vrijeme imao 17 godina. Bennett je jednom igrao Argentinog sina — kada je imao 7 godina — u filmu iz 2004. pod nazivom The Heart Is Deceitful Above All Things.

Prema Hollywood Reporteru:

Tvrdi da je stigao u Ritz-Carlton hotel u Marini del Rex kako bi se susreo s Argento u njezinoj hotelskoj sobi 10. svibnja 2013. godine, s članom obitelji. Argento ja zatražila da ostane sama s Bennettom i član obitelji je otišao. Bennett tvrdi da mu je Argento dala alkohol i pokazala bilješke koje je napisala na hotelskom papiru. Zatim ga je poljubila i pružila oralni seks prije nego što je imala snošaj s njim.

Dokumenti pokazuju da je Argento nakon toga zatražila da uzme nekoliko fotografija s njim. Fotografije Argento i Bennett, poluodjevene u krevetu, kao i objava s njihovim licima na Instagramu tog dana, uključene su u obavijest o namjeri tužbe.

To je McGowan potaknulo na tweet:

Ovo je čin bezobraznog licemjerstva McGowan. Iako je istina da bismo svi morali izvagati dokaze u svakoj pojedinačnoj optužbi, pokret #MeToo slavno je iznova odlučio ignorirati taj savjet, uništavajući karijere muškarcima na istaknutim pozicijama na neutemeljenim optužbama i sugestijama da moramo #BelieveAllWomen. Sama McGowan tweetala je nešto slično:

Dakle, ako McGowan želi sada razgovarati o čekanju na dokaze, to zvuči sjajno. Ali budimo jasni: glavni nedostatak pokreta #MeToo bio je zahtjev da dokazi budu sekundarni u odnosu na optužbe. A okretanje skripte u trenutku kad je upletena prijateljica McGowan nije ništa drugo do licemjerja.