POGLEDAJTE: Trump objavio video koji pokazuje primjer Googleovih predrasuda prema njemu, Google odgovorio

Ryan Saavedra

Predsjednik Donald Trump u srijedu je odgovorio na tvrdnje Googlea da nije pristran u svojim rezultatima pretraživanja objavljivanjem videa koji prikazuje Googleove predrasude prema njegovoj administraciji.

Trump je jučer najavio da razmišlja o poduzimanju akcije protiv Googlea nakon što je izašlo izvješće koje je pokazalo Googleove predrasude prema konzervativcima u svojim rezultatima pretraživanja.

Kao odgovor, Google je izjavio da njegovi algoritmi nisu politički pristrani te da lijevo-naginjujući tehnološki gigant nikada na bi “rangirao rezultate pretraživanja kako bi manipulirao političkim sentimentima”.

Trump je na Googleovu izjavu odgovorio objavivši video na svom Twitter računu koji pokazuje kako je Google promovirao Govor o stanju nacije bivšeg predsjednika Baracka Obame — a potom prestao to činiti čim je Govor preuzeo Trump.

POGLEDAJTE:

UPDATE:

Google je u četvrtak odgovorio prezentirajući svoje dokaze da je #StopTheBias video krivo prikazao činjenice: Tehnološki gigant rekao je da nije promovirao prvo obraćanje Trumpa Kongresu 2017. jer to nikada nije radio, uključujući i Obamu 2009. Što se tiče tvrdnje da Google nije promovirao Trupov Govor 2018., Google je rekao da to jednostavno nije točno:

Nemojte ići nikamo; ovaj rat zasigurno nije gotov.