BOMBA: Visoki dužnosnik Trumpove adminstracije priznao da je dio ‘otpora’ koji radi kako bi sabotirao predsjednika

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube

New York Times objavio je u utorak uvodni editorijal anonimnog člana Trumpove administracije, koji je priznao da je dio “otpora” koji pokušava spriječiti “Make America Great Again ” plan predsjednika.

Dužnosnik, kojeg Times nije identificirao, je rekao da Trump “ne shvaća u potpunosti” činjenicu da “mnogi visoki dužnosnici njegove vlastite administracije marljivo rade iznutra kako bi osujetili dijelove njegovog plana i njegove najgore sklonosti”.

Dužnosnik tvrdi da je dio ‘otpora’, ali inzinstira da to nije onaj “popularni” ljevičarski otpor.

“Mnogi imenovani u Trumpovu administraciju obećali su da će učiniti sve kako bi sačuvali naše demokratske institucije pri čemu će se suprotstavljati pogrešnim impulsima gospodina Trumpa tako dugo dok ne bude više na dužnosti”, napisao je dužnosnik.

Dužnosnik tvrdi da je korijen Trumpovog problema njegova “amoralnost”, pišući da “svatko tko surađuje s njim zna da nije vezan za bilo kakva primjetna načela koja bi vodila njegove odluke”.

“Pored njegovog masovnog marketinga ideje da je tisak ‘neprijatelj naroda’, impulsi predsjednika Trumpa su općenito anti-trgovinski i anti-demokratski”, nastavio je dužnosnik.

Dužnosnik tvrdi da više odjela i agencija radi kako bi se izolirali od Trumpovog plana i njegovih želja.

Dužnisnik kaže da je Trumpova administracija “predsjedništvo s dvije trake”, pošto mnogi službenici rade suprotno od onoga što Trump želi učiniti.

“Ovo nije rad takozvane duboke države”, napisao je dužnosnik. “To je rad postojane držane”.

“S obzirom na nestabilnost kojoj su svjedočili mnogi, unutar kabineta bilo je ranih šaputanja o pozivanju na 25. amandman, koji bi započeo složeni proces opozivanja predsjednika”, nastavio je dužnosnik. “Ali nitko nije želio precipitirati ustavnu krizu. Stoga radimo sve što je u našoj moći da usmjeravamo administraciju u pravom smjeru tako dugo dok — na ovaj ili onaj način — ne bude gotovo.”

Dužnosnik je tada veličao pokojnog senatora Johna McCaina, rekavši da Amerika mora slijediti njegov primjer zbog onoga “što smo kao nacija dopustili [Trumpu] da nam napravi”.