Profesorica iz Georgetowna: ‘Kastrirajte’ leševe bijelih ljudi i ‘bacite ih svinjama’

Amber Athey

Screenshot: YouTube/The Campus Quad

Profesorica Sveučilišta Georgetown C. Christine Fair objavila je tweet tijekom vikenda u kojem navodi da “ovlaštenim bijelim muškarcima” treba kastrirati leševe, a zatim njima nahraniti svinje.

Dr. Carol Christine Fair

Fair, izvanredna profesorica Georgetownovog programa sigurnosnih studija, tweetala je: “Pogledajte zbor ovlaštenih bijelih muškaraca koji opravdavaju arogantnu ovlaštenost serijskog silovatelja.”

Fair je linkala video republikanskog senatora Lindseya Grahama koji je branio kandidata za Vrhovni sud Bretta Kavanaugha od optužbi za seksualni napad iz vremena kada je sudac bio u srednjoj školi.

“Svi oni zaslužuju bijednu smrt, dok se feministice smiju dok oni uzimaju svoje posljednje uzdahe”, napisala je Fair. “Bonus: kastriramo njihove leševe i nahranimo svinje s njima? Da.”

Sveučilište Georgetown izdalo je priopćenje Daily Calleru u kojem navode da uvažavaju pravo Fair na slobodu govora, ali također očekuju od nje da svoja predavanja drži “slobodnima od predrasuda”.

Gledišta osoblja fakulteta izražena u privatnosti su njihova vlastita, a ne gledišta našeg sveučilišta. Naša politika ne zabranjuje govor temeljen na osobi koja predstavlja ideje ili sadržaj tih ideja, čak i kada te ideje mogu biti teške, kontroverzne ili neprikladne. Dok osoblje fakulteta može koristiti slobodu govora, očekujemo da njihove predavaonice i interakcija sa studentima bude slobodna od predrasuda i usmjerena prema razboritom, uljudnom dijalogu.

Fair se nedavno našla pod udarom kritika kada je 2017. poslala “mrsku, vulgarnu” poruku bivšoj Georgetownovoj profesorici Asri Nomani. Nomani je tvrdila da ju je Fair počela maltretirati nakon što je priznala da je na predsjedničkim izborima glasala za Donalda Trumpa.

“Otpisala sam te kao ljudsko biće”, napisala je Fair u jednoj poruci. “Tvoj glas omogućuje normaliziranje nacista u D.C.-u. Što od toga ne razumiješ, ti zbunjena glupačo?”

“J**I SE. IDI DO VRAGA”, napisala je Fair u Facebook objavi namjenjenoj Nomani.

U siječnju 2018., Fair je zaustavljena i zadržana u frankfurtskoj zračnoj luci, nakon što je navodno nazivala njemačke službenike “nacističkom policijom”.

Fair je potakla neke snažne reakcije na Twitteru.