Demokratski pripravnik uhićen zbog doxxanja republikanskih senatora tijekom Kavanaughovog saslušanja

Ben Shapiro

LinkedIn

U četvrtak, policija Capitola uhitila je osumnjičenog za kojeg se vjeruje da je otkrio osobne informacije o republikanskim senatorima tijekom saslušanja senatskog Odbora za pravosuđe prošlog tjedna. Osumnjičeni: Jackson Cosko, 27. Optužen je za javno objavljivanje ograničenih osobnih informacija, utjecaja na svjedoke, prijetnju u međudržavnoj komunikaciji, neovlašteno pristupanje vladinim računalima, krađu identiteta, provalu drugog stupnja i nezakoniti ulazak.

Tko je Cosko? On je, u posljednje vrijeme, pripravnik u uredu zastupnice Sheile Jackson Lee (dem.-Teksas). Također je radio kao referent zakonodavstva za senatoricu Maggie Hassan (dem-New Hampshire). Također je bio pomoćnik za tisak senatorice Barbare Boxer (dem.-Kalifornija). Na LinkedInu se opisao kao “Demokratski politički profesionalac”.

Kao što je Daily Wire izvijestio prošli tjedan:

Dok je Brett Kavanaugh svjedočio u četvrtak u Seantu, opovrgavajući tvrdnje da je seksualno napao dr. Christine Blasey Ford kada su oboje bili tinejdžeri, u Zastupničkom domu zakuhala se misterija, u kojoj je netko spojen na server Doma “doxxao” (neovlašteno bjavljivanje osobnih podataka – op. a.) određene senatore — potajno uređujući Wikipediju kako bi otkrio privatna imena i adrese istaknutih republikanaca u Odboru za pravosuđe.

Bot koji prati uređivanja Wikipedije s kompjutera u Kongresu objavio je promjene na Twitteru u stvarnom vremenu.

Čim je senator Lindsey Graham (rep.-Južna Karolina) zaključio svoje vatrene primjedbe opisujući aferu oko Kavanaugha kao “najneetičnijom prijevarom otkad sam u politici”, informacije o Grahamu i republikanskim senatorima Mike Leeju i Orrinu Hatchu, obojici iz Utaha, pojavile su se na online enciklopediji.

Isprva je republikanski tehnološki strateg optužio zastupnicu Maxine Waters (dem.-Kalifornija) i njezino osoblje, ali je Waters zanijekala optužbe.