Demokrat uhićen zbog doxxanja republikanskih senatora navodno prijetio objavom zdravstvenih informacija njihove djece

Hank Berrien

Screenshot: YouTube/U.S. Capitol

Osumnjičeni uhićen od policije Capitola zbog navodnog doxxanja republikanskih senatora, uključujući Lindsey Grahama, (Rep.-Južna Karolina), Mike Leeja, (Rep.-Utah) i Orrina Hatcha, (Rep.-Utah), navodno je prijetio objavljivanjem zdravstvenih informacija djece senatora nakon što je svjedok nazvao policiju. Svjedok, član osoblja iz ureda senatorice Maggie Hassan (Dem.-New Hampshire), vidio je 27-godišnjeg Jacksona Coskoa na računalu kako koristi login za koji nije bio ovlašten koristiti.

Kao što izvještava Fox News, prema kapetanu policije Capitola Jasonu Bellu, Cosko je otišao nakon suočavanja s članom osoblja, ali je nakon što je potonji nazvao policiju, primio je e-mail s adrese “livefreeorpwn@gmail.com” u kojem je pisalo: “Ako kažeš bilo kome, objaviti ću sve. Emailove, razgovore, gmailove. Zdravstvene podatke djece senatora i socijalnog osiguranja.”

Prema Fox News, “Cosko je optužen za javno objavljivanje ograničenih osobnih informacija, utjecaja na svjedoke, prijetnju u međudržavnoj komunikaciji, neovlašteno pristupanje vladinim računalima, krađu identiteta, provalu drugog stupnja i nezakoniti ulazak. Pritužba navodi da je doxxano pet senatora.”

Fox News je primijetio da je doxxanje započelo gotovo istog trenutka kad je senator Lindsey Graham završio svoj vatreni, strastveni govor u kojem je kritizirao demokrate.