Feministička pjesma koja se izruguje ideji da je ‘zastrašujuće vrijeme za dječake’ postala viralna. Evo u čemu je problem.

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: Twitter

Feministice i njihovi saveznici u liberalnim medijima doživjeli su grupni orgazam zbog viralnog ženskog pjesmuljka u kojem se ismijava ideja “zastrašujućeg vremena za dječake” — referenca na strah koji su neki, uključujući predsjednika Donalda Trumpa, izrazili tijekom cirkusantskog procesa potvrđivanja suca Vrhovnog suda Bretta Kavanaugha, čovjeka koji je oklevetan kao grupni silovatelj bez imalo dokaza ili poktrepljenja zbog očigledne političke koristi.

Lynzy Lab, koja poučava ples na Sveučilištu Texas State, stvorila je ‘Ne-ja-sam-žrtva!’ blebetanje u obliku pjesme i objavila je na društvenim medijima i YouTubeu. Ubrzo nakon toga, postala je viralna, sakupljajući milijune pogleda i uhvativši pozornost zvijezda poput glumca Marka Ruffala.

Ali melodija je idiotska, iako zarazna.

Lab pjeva o svemu onome što žene “ne mogu” raditi u Americi 2018., poput življenja u apartmanu na prvom katu, napraviti da se muškarci osjećaju neispravima, otvoriti svoje prozore kad su same u kući ili nositi kratku suknju “ako je to jedina koju posjedujem”.

Ukoliko još niste shvatili, žene mogu raditi sve te stvari. Zapravo, u Americi žene ovog trenutka imaju više prava nego u bilo koje drugo doba u povijesti.

Osim toga, i još važnije, tekst namjerno pomućuje stvarni razlog zabrinutosti kojeg ismijava, a to je stvaranje kulture koja gazi duh pravičnog postupka. Umjesto toga, tekst sugerira na to da se muškarci uzrujavaju što više ne mogu seksualno napasti ženu kad god im se prohtje bez posljedica. Na primjer, Lab pjeva: “Stvarno je teško kad ti je reputacija ugrožena, a svaki čas može iskrsnuti žena koju si napao”.

Nitko na desnici ne umanjuje strahote seksualnog napada kao što to predlaže Lab. Zapravo, upravo suprotno, liberalne Meke poput Hollywooda su te koje su prepune seksualno nedoličnog ponašanja, ljevičarski mediji su ti koji pokušavaju normalizirati pedofiliju, a nedavno su priskočili i u zaštitu papa Franje i njegovog postupanja s navodnim pedofilskim pripadnicima klera jer im se sviđa njegova ljevičarska politika.

Opet, zabrinutost postoji jer dozvoljavamo #MeToo histeriji da žrtvuje nedužne muškarce na sveučilišnim kampusima i omogućuje partizanima da progone svoje političke protivnike lažnim navodima.