Demokrat Eric Holder: Kad republikanci idu nisko, ‘mi ih udaramo’

Ryan Saavedra

Screenshot: RNC Video

Bivši glavni državni odvjetnik iz Obamine ere i predsjednička nada 2020., Eric Holder, koristio je nasilnu retoriku tijekom vikenda kada je opisivao na koji način demokrati trebaju uzvratiti republikancima.

Holder, koj je svoje primjedbe iznio na skupu u Georgiji, komentirao je izjavu bivše prve dame Michelle Obama, “kada idu nisko, mi idemo visoko” i rekao da je pogrešna.

“Ne. Kad idu nisko, mi ih udaramo”, rekao je Holder.

Sala je odgovorila skandiranjem “borba” prije nego je Holder dodao: “To je ono o čemu se radi nova Demokratska stranka”.

Nasilna Holderova retorika došla je približno u isto vrijeme kao i slična izjava dvostruke neuspjele predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton u intervjuu koji je dala za CNN.

“Ne možete biti civilni s političkom strankom koja želi uništiti sve ono što vi zastupate, ono do čega vam je stalo”, rekla je Clinton. “To je razlog zašto vjerujem da će, ako ćemo imati sreće i uspjeti vratiti Dom i/ili Senat, to biti trenutak kad civilnost može ponovno početi. Ali do tog trenutka, jedina stvari koju republikanci očito priznaju i poštuju je snaga.”

POGLEDAJTE: