Američki pastor Brunson susreo se s predsjednikom Trumpom u Ovalnom uredu

Scott Morefield

Screenshot: YouTube/Fox News

Američki pastor Andrew Brunson susreo se u subotu s predsjednikom Trumpom u Ovalnom uredu, samo dan nakon što je pušten iz turskog zatvora u kojem je bio zatvoren dvije godine.

Dok je dvojac sjedio zajedno, Trump je čestitao pastoru iz Sjeverne Karoline i zahvalio turskom predsjedniku Erdoganu na ulozi koju je odigrao u Brunsonovom puštanju.

“Stoga vam samo želim čestitati jer ste galvanizirali ovu zemlju”, rekao je Trump Brunsonu. “Pogledajte sve ovo, postoji toliko interesa i to je zbog vaše vjere, vaše snage, zbog onoga što ste prošli, ja znam što ste prošli i također znam da smo vas prije nekog vremena uspjeli dovesti iz zatvora do kuće.”

“Ovo je vrijeme da se zahvalimo administraciji i ljudima u vladi koji su nas podržali”, rekao je Brunson novinarima. “Mi volimo ovu zemlju. Prošle noći stigli smo u Njemačku u avionu koji je predsjednik Trump poslao da nas odvede iz Turske. A veleposlanik u Njemačkoj nas je dočekao tamo u 1:30 ujutro i nisam mogao vjerovati. Sa sobom je donio je američku zastavu koja se do tad vijorila iznad veleposlanstva u Berlinu. Ja sam je uzeo i, vrlo prirodno, poljubio je.”

“Ja volim ovu zemlju i molimo se za ovu zemlju”, rekao je Brunson, vidljivo susprezajući suze.

Norine Brunson, suproga pastora iz Sjeverne Karoline, također je zahvalila predsjedniku.

Brunson je uhićen u listopadu 2016. godine i optužen za pomaganje teroristima preko crkve koju je vodio sa suprugom. Bio je osuđen na kaznu zatvora od tri godine, ali je pušten na slobodu i dozovljeno mu je da napusti Tursku iz koje se vratio kući u petak.