SHAPIRO: Trumpova supermoć: Tjeranje protivnika da rade najgluplje moguće stvari

Ben Shapiro

YouTube/The Daily Wire

Predsjednik Trump ima supermoć. Njegova supermoć je ta da može iziritirati ljude do točke da počnu raditi najgluplje zamislive stvari. Kako drugačije objasniti senatoricu Elizabeth Warren (D-MA) i njezino presmiješno, samosvjesno stvaranje budale od sebe, kada je, u pripremama za predsjedničke izbore 2020., objavila DNK test koji navodno pokazuje njezino američko-indijansko porijeklo — test koji je pokazao da je negdje između 1/64-tu i 1/1024-tu američka Indijanka? Taj test nije pružio nikakve čvrste o američko-indijanskom porijeklu — a čak je i nacija Cherokeeja ošto kritizirala Warren:

DNK test je beskoristan u određivanju plemenskog državljanstva. Trenutni DNK testovi čak ne razlikuju jesu li preci osobe autohtoni Sjevernoj ili Južnoj Americi. Suverene plemenske nacije postavile su svoje zakonske uvjete za državljanstvo i dok se DNK testovi mogu koristiti za utvrđivanje obiteljske loze, kao očinstvo pojedinca, to nije nikakav dokaz plemenske pripadnosti. Korištenje DNK testa za potraživanje bilo kakve pripadnosti naciji Cherokeeja ili bilo kojoj drugoj plemenskoj naciji, čak i približno, je neprikladno i pogrešno. To je ismijavanje DNK testova i njihove legitimne upotrebe, dok istodobno obešćašćuje legitimne plemenske vlade i njihove građane, čiji preci su dobro dokumentirani i čija pripadnost je dokazana. Senatorica Warren potkopava plemenske interese sa svojim trajnim tvrdnjama plemenskog nasljeđa.

Ups.

Warren je odmah odustala od svojih prijašnjih izjava u kojima je rekla da je “čuveni genetičar analizirao moju DNK i zaključio da sadrži američko-indijansko porijeklo”; sada tvdi da “DNK i obiteljska povijest nema nikakve veze s plemenskom pripadnosti ili državljanstvom, koje određuju samo — samo — plemenske nacije. Ja poštujem tu razliku i ne navodim se kao Indijanka u Senatu.”

No, ona je već godinama navedena kao Indijanka u Udruzi američkog imenika pravnih škola i prema Boston Globe, ona je “promijenila svoju etničku pripadnost od bijele u onu američkog Indijanca na Pravnom fakultetu Sveučilišta Pennsylvanija, na kojem je predavala između 1985. do 1995. i na Pravnom fakultetu Sveučilišta Harvard, na kojem je bila stalni član osoblja počevši od 1995.”

Sad, Warren nije prirođeno glupa — ona je bivša profesorica prava na Harvardu. Ali Trump ju je učinio glupom. Ona razumije da baza Demokratske stranke želi da napadne Trumpa na svakoj fronti i da se bori u svakoj bitci — i također misli da će mediji stati na njezinu stranu bez obzira što radi. Ali većina Amerikanaca nije ostala budna noću pitajući se o porijeklu Warren, a onda je postala plijenom zloglasnog Streisand efekta: usmjerila je reflektor upravo na mjesto gdje to ne želi. Sada svi obraćamo pažnju.

A prije završetka dana, predsjednik Trump donijet će čekić odnosa s javnošću. I biti će veličanstveno.