FARAGE: Brexit se mora pomaknuti naprijed

Screenshot: YouTube/LBC

Britaniju bi uskoro mogla predvoditi anti-američka marksistička vlada zahvaljujući premijerki Theresi May i njezinoj nemogućnosti da isporuči Brexit. To je zastrašujuća istina o neredu u kojem se trenutačno nalazi Ujedinjeno Kraljevstvo.

Danas (srijeda 17. listopad) će se održati ključni EU summit u Bruxellesu, na kojem se May nada da će zapečatiti svoj prijedlog vrste Brexita koju će dobiti UK. No, ono što je uznemirujuće, Brexit kakvog May zagovara ostavio bi Britaniju napola u Europskoj uniji. Također bi bili podložni stranim zakonima bez ikakve moći da utječemo na njih. Također bi nam spriječio slobodnu trgovinu s ostatkom svijeta — možda zauvijek.

Teško je to priznati nakon čudesnog rezultata referenduma 2016. godine, ali Britanija se kreće prema Brexitu samo u imenu. Ludilo ovakvog raspleta ne bi bila loša vijest samo za Veliku Britaniju. To je nešto što Sjedinjene Države također ne žele vidjeti.

Nije uopće čudno što je luda shema May do sada potaknula ostavke dviju članova njenog kabineta, Borisa Johnsona i Davida Davisa. Gosp. Davis, član Parlamenta više od 30 godina i čovjek od principa, bio je tajnik za Brexit premijerke May. Osim što vjeruje da je bi njezin plan Brexita bio porazan za Britaniju, sada predviđa teške posljedice za Konzervativnu stranku na izborima ukoliko katastrofalni Brexit plan gđe May uspije.

U potpunosti se slažem s Davisovim mišljenjem. Proveo sam 25 godina svog života zagovarajući Brexit. Doista, Donald Trump me čak oslovljava s “gosp. Brexit”. Ali ‘Brexit samo u imenu’ koji je sad na horizontu bila bi najveća demokratska izdaja u povijesti naše zemlje. To je izdaja koja bi u konačnici mogla dovesti na vlast Laburističku stranku na čelu s Jeremy Corbynom.

Neki ljudi usporedili su Corbyna sa Bernie Sandersom. Ali Sanders je u usporedbi s Corbynom country-club socijalist. Corbyn je ekstremni ljevičar. On želi iscijediti svakog koga smatra “bogatim” sve dok ne zaškripi pipa. Također bi posudio stotine milijardi funti kako bi financirao svoju opasnu, politički korektnu agendu: bankrotiranje Ujedinjenog Kraljevstva.

Također ima povijest pružanja podrške palestinskim teroristima. Nadalje, pod njegovim vodstvom, unutar Laburističke stranke procvijetao je anti-seminizam. Ima i dugogodišnje veze s ubojitom IRA-om. Iskreno rečeno, vrlo je teško vjerovati da se takav čovjek našao na čelu jedne od glavnih političkih stranaka u Britaniji 2018. godine.

Trenutačno se vraćam na cestu, radim ture po zemlji obraćajući se ljudima na pro-Brexit skupovima i radim sve što mogu da se prizna rezultat referenduma iz 2016. godine. Ali također trebamo i članove Parlamenta da ustanu u obranu onoga za što su glasali ljudi. Inače, šteta koja bi mogla biti nanesena našem narodu i našoj politici mogla bi biti neizmjerna.

Ukoliko Jeremy Corbyn uspije postati premijer, budite sigurni u ovo: odnos Britanije s Amerikom biti će ozbiljno ugrožen. A osoba odgovorna za to bila bi Theresa May. Ako će i dalje odbijati slušati narod u vezi Brexita, ishod bi mogao biti puno ozbiljniji nego što to ona misli.