ANKETA: Trumpov rejting na najvišoj razini u povijesti

Hillary Silverman

Screenshot: YouTube/Fox News

Uoči izbora u studenom, rejting odobravanja predsjednika Trumpa nalazi se na najvišoj razini u povijesti, prema najnovijoj anketi koju su proveli NBC/Wall Street Journal.

Anketa, objavljena u nedjelju, pokazuje da 47 posto registriranih birača odobrava, dok 49 posto ne odobrava posao koji Trump obavlja u uredu predsjednika. Trenutačni Trumpov rejting odobravanja najviši je u dosadašnjem dijelu njegovog predsjedničkog mandata, nakon što je porastao s 44 posto koliko je iznosio u prošlom mjesecu i sada je viši od onog predsjednika Obame prije izbora za Kongres 2010. godine.

NBC/WSJ anketa također je pokazala da 50 posto vjerojatnih birača preferira da demokrati kontroliraju Kongres nakon izbora u studenom, dok 41 posto preferira da ostane u kontroli republikanaca. Republikanci vode što se tiče ekonomije, gdje 43 posto registriranih birača govori da GOP bolje upravlja gospodarstvom, nasuprot 28 posto njih koji favoriziraju demokrate.

Republikanci također predvode u trgovini, u rješavanju procesa nominacije Vrhovnog suda i u mijenjanju načina rada Washingtona, dok demokrati vode u zdravstvenoj skrbi, imigraciji, u brizi za srednju klasu i interese žena.

Anketa je zabilježila “besprimjeran entuzijazam” u obje stranke, s 65 posto registriranih birača koji kažu da posjeduje veliko zanimanje na nadolazeće izbore, što je najviši postotak što se tiče izbora za Kongres još od 2006. godine u anketi NBC/Wall Street Journala.