CNN intervjuirao naizgled slučajnu učesnicu predizbornog skupa — ispalo da je to majka Andrew Gilluma

Amber Athey

Screenshot: CNN

CNN-ova novinarka Randi Kaye provodila je intervjue na predizbornom skupu održanom ovog petka demokratskog kandidata za guvernera Floride Andrew Gilluma, kad je “slučajno” intervjuirala njegovu majku.

Bivši predsjednik Barack Obama govorio je u prilog Gulluma, koja trenutačno služi kao gradonačelnik Tallahasseeja, u Miamiju, Floridi ovaj petak. Gillum se natječe protiv republikanskog kandidata, zastupnika Rona DeSantisa.

Kaye je prisutne na skupu pitala hoće li Obamin govor utjecati na njihove glasove. Jedna žena, koja nije bila predstavljena publici, odgovorila je: “Hm, vjerujem da hoće.”

“Izabrali smo je nasumično iz gomile, ali na kraju našeg intervjua, kad smo je konačno upitali za njezino ime, ono je zvučalo neobično poznato”, rekla je Kaye u naraciji.

“Moje ime je Frances Gillum”, rekla je žena Kaye. “Zapravo, moj sin se natječe za guvernera.”

Kaye se nasmijala prilikom tog otkrića i pitala Frances zašto joj nije rekla da je Gillumova majka na početku intervjua.

Frances je dodala kako vjeruje da će Obamina podrška “puno pomoći [Andrew Gillumu]” jer “Andrew radi dobro, gradonačelnik Gillum radi dobro, sam, ali s [Obamom] ovdje, to će samo poboljšati stvari.”