Obamin volonter uhićen zbog vandaliziranja newyorške sinagoge antisemitskim izjavama

Ryan Saavedra

dailycaller.com

Newyorška policija uhitila je u petak demokratskog aktivista zbog navodnog vandaliziranja sinagoge u New Yorku s antisemitskim porukama. Ovo dolazi samo nekoliko dana nakon što je 11 ljudi ubijeno u pittsburškoj sinagogi u najsmrtonosnijem antisemitskom napadu u američkoj povijesti.

Vlasti su uhitile 26-godišnjeg James Politea, bivšeg volontera Obamine prve predsjedničke kampanje, zbog navodnog vandaliziranja brooklynškog hrama s antisemitskim porukama poput “umrite židovski štakori mi smo ovdje”, “Židovi budite spremni”, i “Hitler” u četvrtak.

Polite je nekoliko godina stažirao kod Christine C Quinn, bivše demokratske zastupnice gradskog odbora New York Cityja, i radio “na inicijativi za borbu protiv zločina iz mržnje”, izvijestio je New York Times 2017.

Daily Caller News Foundation pregledao je Politeovu Facebook stranicu i utvrdio je da je to isti James Polite kojeg je profilirao New York Times.

Prema DCNF, Polite ja napisao post ovog tjedna u kojem je izjavio: “Sanjam očima širom otvorenim. građanski rat je ovdje. Nitko ne treba umrijeti. Meksiko, latinska Amerika, karibi protiv židovskih n***er svinja. Jedna osoba me takne i sve ovo odlazi u dim.”

Polite je također “objavio sliku goruće američke zastave snimljenu mobitelom, s naslovom: ‘Stvari ponekad moraju uzeti malo topline kako bi rasle'”, dodao je DCNF u izvješću. “Policija ga sumnjiči da je te iste noći, prije vandaliziranja hrama, postavio požare u sedam sinagoga i ješiva u Williamsburgu. Sigurnosne snimke su i to uhvatile.”

Ovotjedno izvješće iz New York Timesa otkrilo je da “suprotno prevladavajućim pretpostavkama, antisemitski incidenti sačinjavaju polovicu svih zločina iz mržnje u New Yorku ove godine, prema policiji. Kako bi stavili to u kontekst, bilo je četiri puta više zločina motiviranih mržnjom prema Židovima — 142 ukupno — nego je to bilo protiv crnaca. Zločini iz mržnje prema Židovima nadmašuju zločine iz mržnje prema transrodnim ljudima u omjeru 20 naprama jedan.”

“Ako antisemitizam zaobilazi razmatranje kao ozbiljan problem u New Yorku, to je u određenoj mjeri iz razloga što se odbija prilagoditi uobičajenoj narativi jedinstvenog ideološkog neprijatelja”, dodalo je izvješće New York Timesa. “Tijekom posljednja 22 mjeseca, niti jedna osoba uhićena zbog antisemitskog zločina iz mržnje nije povezana s krajnje desnog skupinom, rekao je Mark Molinari, glavni zapovjednik policijske skupine za borbu protiv zločina iz mržnje.”