Novinar upitao Trumpa o pristranosti Facebooka — Trump ga podsjetio da tamo radi kći Chucka Schumera

Benny Johnson

Screenshot: YouTube/Fox News

Predsjednik Donald Trump podsjetio je novinare da kći Chucka Schumera, vođe senatske manjine, radi u Facebooku nakon što mu je novinar postavio pitanje o pristranosti društvenih medija.

Trump je otvoreno odgovorio novinaru, koji mu je postavio pitanje o pristranosti Facebooka dok je Trump odlazio iz Bijele kuće na praznik povodom Dana zahvalnosti.

“Schumerova kći radi za Facebook i to je informacija koju sam tek danas saznao. Ako pogledate stvari koje Facebook radi, imaju dosta toga za objasniti”, rekao je Trump. “Kako su tako orijentirani prema demokratima — svi oni”, dodao je Trump.

New York Post izvijestio je u subotu da je Facebook donirao velika sredstva u kampanjsku škrinju Chucka Schumer i zaposlio njegovu najmlađu kćer na visoko plaćenu poziciju.

Prema New York Postu:

Zaposlenici Facebooka, uključujući i neke na vrhu korporativne piramide, pomogli su napuniti Schumerove kampanjske kofere — a on je uzvratio uslugu zastupajući interese diva društvenih medija u Kongresu, prema nedavnom izvješću.

I Alison Schumer, najmlađa od senatorove dvije kćeri, radi za Facebook kao voditeljica marketinga Facebookovih proizvoda — pozicija koja se u prosjeku plaća 160.000 dolara godišnje, prema Glassdoor.com.

“Svakako izgleda nepošteno”, rekla je politička strateginja Susan Del Percio za Post. “Ovo je industrija koja godinama pokušava odbiti teške vladine regulative aktivno njegujući odnose sa senatorima i članovima Doma.”

Prošli tjedan, iskrsnula je vijest da je Schumer snažan zagovornik Facebooka na Capitol Hillu.