Trump iznio svoje mišljenje o učenicima katoličke srednje škole Covington

Ryan Saavedra

Predsjednik Donald Trump iznio je svoje mišljenje o medijski stvorenoj krizi u vezi srednjoškolaca iz katoličke škole Covington i američko-indijanskog aktivista Nathana Phillipsa.

“Čini se kako su Nick Sandman & učenici srednje škole Covington napravedno tretirani preranim prosuđivanjem koja su se pokazala kao lažna — oklevetani su od strane medija”, tweetao je Trump. “Nije dobro, ali događa se veliki povratak! ‘Nove snimke pokazuju da su mediji bili u krivu što se tiče sučeljavanja tinejdžera s Indijancem.'”

Predsjednik je spomenuo segment koji je objavio Tucker Carlson u svojoj emisiji u ponedjeljak navečer na Fox News, u kojoj je pokazao dijelove događaja koje mediji nisu “uspjeli” pokazati.

Carlson je također prozvao određene pojedince i organizacije zbog stvari koje su govorili o dječacima te je kritizirao Twitter zbog navodnog nepoduzimanja nikakvih akcija protiv onih koji su pozivali na nasilje protiv dječaka.

Mediji su požurili s ocrnjivanjem dječaka, a mnogi su se ispričali nakon što su poticali bijes na društvenim medijima.

“Hej ljudi. Sad kad sam pogledala sve naknadne videozapise, 100% mi je žao što sam prerano reagirala na priču o Covingtonu”, tweetala je CNN-ov S.E. Cupp. “Voljela bih da sam imala puniju sliku događaja prije iznođenja svog mišljenja i doista mi je žao zbog toga.”

“Moj prijatelj @robbysoave jedan je od najboljih novinara koje poznajem”, rekla je ABC-ova Meghan McCain. “Ja sam, kao i mnogi drugi, prerano reagirala. Ispričavam se zbog svog udjela u medijskom linču. Molim vas da pročitate njegov članak.”