‘Vaginini monolozi’ otkazani na sveučilištu jer ‘nemaju sve žene vagine’. Konzervativni Twitter ponudio nekoliko mišljenja.

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: YouTube/Charlotte Smith

Sveučilište Eastern Michigan (EMU) otkazalo je produkciju ‘Vagininih monologa’ zbog nedostatka “raznolikosti i inkluzije”. Očigledno, sve žene nemaju vaginu.

Ženski centar za resurse (WRC) obavijestio je studente pomoću emaila da su, nakon procjene odgovora ispitanika u anketi o produkciji, ‘Vaginini monolozi’ otkazani.

“Sudionici ankete koju su se suprotstavili produkciji, dosljedno su pokazali svoju zabrinutost da se predstava usredotočuje na cisrodne žene, da verzija feminizma u predstavi isključuje neke žene, uključujući trans žene i da općenito ‘Vagininim monolozima’ nedostaje raznolikosti i inkluzije”, izvijestio je Ann Arbor News.

U emailu, WRC je postavio pitanje jesu li ‘Vaginini monolozi’, koje je 1994. napisala aktivistica Eve Ensler, “još uvijek relevantni” modernim feministicama:

“To je stvorilo potrebu za postavljanjem pitanja: Trebamo li još uvijek ‘Vaginine monologe’? I, jesu li ‘Vaginini monolozi’ još uvijek relevantni feministicama nove generacije?”

Izjava koja je došla iz centra naglasila je njihov cilj “prepoznavanja i slavljenja raznolike reprezentacije žena” — koja sada uključuje biološke muškarce.

“Smatram da je donošenje ove odluke u skladu s ciljevima WRC misije prepoznavanja i slavljenja raznolike reprezentacije žena na kampusu, zajedno sa sveukupnom misijom podržavanja i osnaživanja minoriziranih studenata i izazivanja sustava i struktura koji produžuju nejednakosti Odjela za raznolikost i uključenost zajednice, u kojem je smješten WRC”, navodi se u priopćenju.

“Mi doista vjerujemo da je važno usmjeriti naše minorizirane studente i da je ova odluka u skladu s vrijednostima ove misije”, dodaje WRC.

Twitter je eksplodirao s mišljenjima o ovoj stvari, a većina njih došla je od istaknutih konzervativaca.

“Trans ideologija uništava feminizam brže od bilo koje imaginarne patrijarhije”, napisala je autorica bestselera i suradnica Daily Wirea DC McAllister.

“Mora da je zabavno na ljevici kad jedan dan možete tvrditi da ste na strani znanosti, a sljedeći možete učiniti ovo”, rekao je Cabot Phillips s Campus Reforma.

CRTV-jeva Allie Stuckey je napomenula: “Ljevičarstvo će se na kraju samo pojesti i sve što konzervativci moraju učiniti je sjesti & gledati.”

“Moja alma mater, Mount Holyoke, je to učinila kad sam bila brucošica”, rekla je Daily Wireova Kassy Dillon. “Iskreno, nisam čak ni ljuta. 1. Grozna je. 2. Presmiješno je gledati kako ljevica proždire samu sebe.”

Direktorica Total Sorority Move Veronica Ruckh pitala je zašto sve mora biti tzv. “inkluzivno” za svakoga ili je prognano. “Zašto poričemo sadržaj koji je vrijedan velikoj skupini ljudi samo zato što se ne može svatko poistovjetiti s njim?”, upitala je.