NBC-u trebalo dva dana da ispravi vijest o Trumpovim komentarima iz Ohia

Ashe Schow

Screenshot: YouTube/Fox News

NBC je čekao puna dva dana na ispravljanje lažne tvrdnje o komentarima predsjednika Trumpa.

U petak, medijska kuća napisala je u Tweetu da je Trump nazvao generala Konfereracije Roberta E. Leeja “nevjerojatnim” i uključila editirani isječak govora u kojem Trump naziva Leeja “velikim generalom”.

Osim, kao što je Daily Wire prethodno priopćio, Trump nije iz vedra neba počeo veličati Leeja (usprkos konstantnim medijskim tvrdnjama da je Trump bijeli supremacist) i nikada nije prozvao Leeja “nevjerojatnim”.

Trump je zapravo govorio koliko je učinkovit general Lee bio (što je za povjesničare neupitna činjenica) i kako ga je teško bilo poraziti. A general Unije, Ulysses S. Grant, nije bio smatran velikim generalom, ali je naposljetku svejedno uspio pobijediti Leeja. Trumpova poanta je bila kako netko tko je pun mana (poput Granta i njegovog problema s pićem) može pobijediti nekoga s pravim akreditacijama.

Tek je u nedjelju poslijepodne NBC izdao ispravku tweeta s Trumpovim punim primjedbama, priznajući da predsjednik nikad nije nazvao Leeja “nevjerojatnim”.

Originalni tweet još uvijek stoji. Da, dobro je što su se napokon ispravili, ali da se nisu toliko žurili napasti Trumpa, možda ne bi isprva pogriješili. Morali su odrezati video kako bi dobili željenu narativu, što je pokazalo namjeru.

Ako postoji neka utjeha u svemu ovome, to je da je tweet s ispravkom podijeljen više puta od originalnog, netočnog tweeta, što je prava rijetkost.