CNN-ova Camerota: Juriš migranata na granicu je dokaz da granični zid NIJE potreban

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube/CNN

CNN-ova Alisyn Camerota iznijela je u ponedjeljak tvrdnju kako je juriš stotina migranata na američku granicu dokaz da granični zid nije potreban te zatim nastavila lagati tvrdeći da niti jedan migrant nije ilegalno ušao u SAD.

“Porazgovarajmo o ovome”, započela je Camerota. “Nia, želim početi s tobom, jer koliko god ovaj incident izgledao nesretno, nisam sigurna da on dokazuje kako nam je potreban granični zid; zapravo, upravo je suprotno, granica je funkcionirala, granična sigurnost je ovdje funkcionirala. Dakle, koliko god ljudi je jurišalo na granicu, 39 njih je uhićeno i oni će biti deportirani.”

“Nitko nije prekršio granicu”, lažno je tvrdila Camerota. “Znači, zatvaranje granice je funkcioniralo i također dokazalo da ne trebamo granični zid. Migranti su došli na ulaz u Tijuani jer su smatrali kako je ostatak granice preopasan, preopasan za prelazak, stoga su prošli nekoliko dodatnih stotinjak milja do graničnog prijelaza u Tijuani jer su ga smatrali najlakšim ulaskom. Dakle, drugim riječima, sustav zapravo funkcionira…”

POGLEDAJTE:

Povjerenik američke Uprave za carinu i zaštitu granica Kevin K. McAleenan “priopćio je u ponedjeljak tijekom konferencijski poziv s novinarima da je najmanje 69 osoba zadržano nakon što je prešlo granicu blizu San Ysidra u nedjelju”, izvijestio je Fox News.

“Meksiko bi trebao potjerati migrante koji mašu svojim zastavama, od kojih su mnogi hladnokrvni kriminalci, natrag u njihove zemlje”, napisao je Donald Trump u tweetu objavljenom u ponedjeljak. “Učinite to avionima, učinite to autobusima, učinite to kako želite, ali oni NEĆE doći u SAD. Ukoliko je to potrebno, trajno ćemo zatvoriti granicu. Kongres, financiraj ZID!”