KLAVAN: Pregovori se nastavljaju: Spašavajte živu glavu [Satira]

Andrew Klavan

Screenshot: YouTube/The White House

Ovo što slijedi je satira.

Ovaj tjedan započinjemo s predsjednikom Trumpom i demokratima u intenzivnim pregovorima oko granične sigurnosti. Trump je ponudio kompromis u vezi DACA-e i troškova izgradnje zida, dok su demokrati uzvratili ponudom da zakolju njegove unuke, zapale Ovalni ured i iskopaju rupu na travnjaku Bijele kuće u nadi da će predsjednik pastu u nju i slomiti nogu. Demokrati kažu da je predsjednikovo nepopustljivo odbijanje čak i razmatranja njihove ponude razlog zašto mnogi državni službenici ostaju besposleni i neplaćeni umjesto da su besposleni i primaju ogromne količine naših poreznih dolara kao i obično.

No, sad pregovori postaju osobito gadni. Jučer je predsjednik doslovno išetao sa sastanka s Chuckom Schumerom i Nancy Pelosi, a dvije strane imale su različite verzije onoga što je uzrokovalo prekid rasprave.

Prema Pelosi, ona je bila usred ponude da osobno stoji na granici i dijeli pokrivače i hranu izgladnjeloj djeci, kad ju je Trump povukao za kosu, razvalio joj facu o stol te dvaput pucao u koljeno s Glockom 9. Prema Trumpu, on je ponudio čitavom gradu Tijuani ulazak u zemlju tako dugo dok ne pokose travnjak na ogromnom Pelosinom posjedu u dolini Nape, na što je predsjedavajuća Doma raširila ogromna šišmiševa krila i letjela uokolo Situacijske sobe vrišteći: “Uhvatit ću te, lijepa moja. I tvog malog psa također!

Schumer je rekao da je previše plakao kako bi jasno vidio što se dogodilo, ali se mogao zakleti da je čuo kako predsjednik prijeti da će istopiti Kip slobode i sipati rastaljeno željezo s vrha svog zida na glave honduraške djece s tužnim izrazima lica, ako će uspjeti pronaći bilo koje honduraško dijete s tužnim izrazom lica izvan vijesti CNN-a.

Dvije strane kažu da se približavaju rezoluciji, ali to je nešto slično rezoluciji onog filma Ratova zvijezda u kojem planet eksplodira i svi umiru.

Više slijedi.