Britanska ‘prva transrodna obitelj’ potiče tranziciju svog petogodišnjeg sina

Amanda Prestigiacomo

Obitelj nazvana britanskom “prvom transrodnom obitelji” objavila je da potiče rodnu tranziciju svog petogodišnjeg sina Jaydena. Prema obitelji, Jayden, biološki muško dijete, voli haljine i mrzi “sve što je vezano uz dječaka”.

“Očuh” malog dječaka, Greg Rogers, je 27-godišnja biološka žena koja se sad identificira kao muškarac. Dječakova majka je 21-godišnja žena po imenu Jody.

I Jody i Greg bijesni su zbog toga što su ih zabrinuti građani (koje mnogi britanski mediji nazivaju “trolovima”) prijavili socijalnim službama zbog očiglednog zlostavljanja djece. Par, međutim, smatra da je Jayden — koji je na putu prema medicinskoj “tranziciji” za nekoliko godina — pravilno zbrinut.

“Imali smo ljude koji su govorili da koristimo Jaydena kako bismo privukli pažnju i da ona samo želi biti djevojčica jer sam ja promijenila spol”, rekla je Greg za Daily Record. “To je smiješno. Jayden ne zna ništa o mojoj prošlosti. Ona me poznaje samo kao tatu.”

Greg tvrdi da je njihov petogodišnji sin “nepopustljivo djevojčica” navodeći dječakovu naklonost oblačenju kao princeza iz popularnog Disneyjevog crtića “Frozen”.

“Kažu da je okrutno što joj dopuštamo nošenje haljina, ali nije li okrutnije ne činiti ništa kad imate dijete koje toliko žarko želi biti djevojčica da si čupa kosu i lupa glavnom o zid?”, rekla je Greg.

Socijalni radnici koji su pozvani u dom Rogersovih tek trebaju djelovati protiv dječakovih roditelja, rekla je Jody. Oni “vide da je Jayden dobro zbrinuta i nemaju nikakvih briga”, tvrdila je.

Jayden je rekao svojim roditeljima da želi biti djevojčica ubrzo nakon korektive operacije sluha, tvrde roditelji.

“Ona je razvila govor i odmah počela govoriti ‘Mrzin nositi odjeću za dječake i sve što se tiče dječaka'”, rekla je Greg.

Par je tvrdio da su isprva mislili da je to “vjerojatno samo faza”, ali su promijenili mišljenje jer je ponašanje bilo “od tada dosljedno. Ona je nepopustljiva djevojčica.”

Jody je izjavila za medij: “Sve što želimo jest da Jayden bude sretna i ponosna na ono što je, što god da je.”

Jody i Greg su prijavili Jaydena u savjetovalište Službe za rodna pitanja mladih. Petogodišnjak je još premlad za primanje hormonskog liječenja, no može ga započeti za nekoliko godina, istaknuo je Hart.com.

Kao što je prošle veljače izvijestio Daily Wire, roditelji su zapravo izgubili dijete jer su odbili poticati rodnu tranziciju:

Roditeljima iz Ohija uskraćeno je skrbništvo nad njihovom kćeri jer nisu dovoljno podržavali njezinu navodnu transrodnost. 17-godišnje biološki žensko dijete identificira se kao dječak i tvrdi da ima suicidalne misli zbog nedostatka podrške roditelja njezinoj transrodnosti (ne žele je, na primjer, zvati njezinim novo odabranim muškim imenom). Roditelji se bore za ponovno zadobivanje skrbništva nad svojom kćeri od države u pokušaju da zaustave potencijalni transrodni tretman hormonima.