Trump pozvao na zaustavljanje trgovine seksom i narko kartela. Pogledajte reakciju zvijezda Demokratske stranke.

Ryan Saavedra

Screenshot: C-SPAN Video

Dok je Trump pozivao Kongres na borbu protiv trgovine ljudima i moćnih meksičkih narko kartela, dvije zvijezde Demokratske stranke u usponu, Kamala Harris, senatorica iz Kalifornije i Alexandria Ocasio-Cortez, zastupnica iz New Yorka, nisu s pretjeranim oduševljenjem pozdravile napore predsjednika.

“Kongres ima još deset dana da donese zakon kojim će se financirati naša vlada, štititi naša domovina i osigurati naša južna granica”, rekao je Trump. “Sada je vrijeme za Kongres da pokaže svijetu da je Amerika posvećena zaustavljanju ilegalne imigracije i uništenju nemilosrdnih kojota, kartela, trgovaca drogom i ljudima.”

Kamera je pokazala Harris kako odmahuje glavom i napućuje usne nakon Trumpovih komentara, dok je veliki dio sobe ustao i zapljeskao.

Socijalistička zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez je nevoljko stajala tijekom govora predsjednika Trumpa dok je pozivao na zaustavljanje trgovine seksom.

“Niti jedan američki život ne bi smio biti izgubljen zbog nemogućnosti našeg naroda da kontrolira svoju vrlo opasnu granicu”, rekao je Trump. “U posljednje dvije godine, naši hrabri policajci ICE-a izvršili su 266.000 uhićenja kriminalnih stranaca, uključujući one optužene ili osuđene za gotovo 100.000 napada, 30.000 seksualnih zločina i 4.000 ubojstava.”

“Večeras nam se pridružio jedan od tih heroja za provedbu zakona, specijalni agent Elvin Hernandez”, nastavio je Trump. “Kad je Elvin bio dječak, njegova obitelj legalno je imigrirala u Sjedinjene Države iz Dominikanske Republike. U dobi od osam godina, Elvin je rekao svom ocu da želi postati specijalni agent. Danas, on vodi brojne istrage o međunarodnoj trgovini seksom. Elvin je rekao da ako uspijem osigurati da te djevojke dobiju pravdu, stvarno sam obavio svoj posao.”

“Zahvaljujući njegovom radu i radu njegovih nevjerojatnih kolega, više od 300 žena i djevojaka spašeno je od užasa te strašne situacije i više od 1500 sadističkih trgovaca stavljeno je iza rešetaka”, dodao je Trump.

U tom trenutku su svi ustali i zapljeskali, osim Ocasio-Cortez, koja je nakon nekog vremena nevoljko ustala, ali je odbila pljeskati iako je to učinila većina njezinih demokratskih kolega.