Odvjetnici Nicka Sandmanna podnijeli masivnu tužbu protiv Washington Posta

Ryan Saavedra

Screenshot: Fox News Video

Odvjetnici koji zastupaju Nicka Sandmanna, učenika srednje škole Covington Catholic, podnijeli su u utorak masivnu tužbu protiv Washington Posta i upozorili da je “ovo samo početak”.

“Danas su Lin Wood i Todd McMurtry podnijeli svoju prvu tužbu u ime Nicholasa Sandmanna protiv Washington Posta”, izjavili su Sandmannovi odvjetnici. “Podnesena tužba je priložena u nastavku. Tužbom se traži 250 milijuna dolara dolara kompenzacijske i kaznene odštete. Lin i Todd će nastaviti dovoditi prijestupnike pred sud kako bi tražili naknadu štete kao kompenzaciju zbog štete nanesene obitelji Sandmann. Ovo je samo početak.”

Tužba optužuje Washington Post zbog ciljanja na Sandmanna “jer je bio bijeli, katolički učenik koji je nosio crvenu suvenirsku ‘Make America Great Again’ kapu na školskom izletu povodom Marša za život održanog 19. siječnja u Washington D.C.-u, kad se neočekivano i iznenada suočio s Nathanom Phillipsom (‘Phillips’), poznatim američko-indijanskim aktivistom, koji je lupao u bubanj i glasno pjevao nekoliko centimetara udaljen od njegovog lica (‘incident od 18. siječnja’).”

“Ciljanjem i maltretiranjem Nicholasa lažno ga optužujući za poticanje incidenta 18. siječnja, Post je priopćio da je Nicholas sudjelovao u činu rasizma, “okružio” Phillipsa, “blokirao” njegovo povlačenje od učenika i na druge načine sudjelovao u rasističkom ponašanju”, nastavila je tužba. “Post je ignorirao temeljne novinarske standarde jer je želio unaprijediti svoju dobro poznatu i lako dokumentiranu, pristranu agendu protiv predsjednika Donalda J. Trumpa (“predsjednik”) napadajući pojedince za koje se smatralo da su pristaše predsjednika.”

“Danas, VLLinWood i ja podnijeli smo tužbu u kojoj tražimo 250 milijuna dolara odštete u korist Nicholasa Sandmanna protiv Washington Posta”, tweetao je odvjetnik Todd V. McMurtry. “Ovo je samo prva od mnogih.”

Odvjetnik Lin Wood je dodao: “U rasponu od tri (3) dana u siječnju ove godine, počevši od 19. siječnja, Washington Post se upustio u moderni oblik McCarthyizma kako bi preuzeo vodeću ulogu među mainstream & društveno-medijskom ruljom nasilnika koji su napadali, klevetali & prijetili Nicku Sandmannu, nedužnom maloljetniku.”