Majka Ocasio-Cortez napustila New York kako bi pobjegla od visokih poreza demokrata

Ryan Saavedra

Blanca Ocasio-Cortez, majka socijalističke zastupnice Alexandrije Ocasio-Cortez (D-NY), pobjegla je iz države New York na Floridu jer si više nije mogla priuštiti visoke poreze demokratske države.

U ekskluzivnom intervjuu objavljenom u ponedjeljak, Daily Mail je izvijestio da se mama Ocasio-Cortez preselila u “zabačenu zajednicu pokraj jezera ubrzo nakon što je AOC podnijela svoju kandidaturu za najmlađu ženu ikada izabranu u američki Kongres.”

“Čistila sam kuće ujutro i radila kao tajnica u bolnici poslijepodne. Radila sam od 6 ujutro do 23 sata navečer”, rekla je Blanka, dugogodišnja demokratkinja. “Molila sam i molila i stvari su se posložile. Nakon što su djeca završila koledž, zaključila sam da je vrijeme da se preselim na Floridu.”

“Živjela sam na području New Yorka većinu svog života, ali sam si u posljednje vrijeme to sve manje mogla priuštiti”, nastavila je. “Plaćala sam porez na nekretninu 10.000 dolara godišnje na sjeveru. Na Floridi plaćam 600 dolara godišnje. Ovdje dolje nema stresa.”

Blankca je inzistirala da njezina kćer nije socijalistica, istučući da postoji jasna razlika između socijalista i demokratskih socijalista, kako se njezina kćer opisuje.

“Ona nije odgajana da bude socijalistica”, rekla je Blanca. “Portorikanci nisu takvi. To nije ono što smo mi. Socijalisti su na Kubi i u Venezueli.”

“Ona je demokratska socijalistica, a to je puno drugačije”, dodala je Blanca.

Blanca je naznačila da ne može podnijeti način na koji njezinu kćer prikazuju ljude na političkoj desnici, rekavši: “Neki od medija, osobito Fox News, traže što god mogu pronaći kako bi kritizirali Alexandriju. Oni čak ne provjeravaju činjenice.”

Intervju Daily Maily s Blancom pojavio se otprilike u isto vrijeme kao i optužba za korupciju koja uključuje njezinu kćer.

Washington Examiner izvijestio je u ponedjeljak da su dva “politička akcijska odbora (PAC) osnovana od strane glavnog pomoćnika zastupnice Ocasio-Cortez usmjerila više od milijun dolara u političkim donacijama u njegove dvije privatne tvrtke, prema žalbi koja je podnesena Saveznoj izbornoj komisiji u ponedjeljak.”

“Novčani transferi iz PAC-ova — koje nadgleda Saikat Chakrabarti, šef osoblja novopečene zastupnice — protive se njezinim obećanjima kako će povećati transparentnost i smanjiti utjecaj ‘zamračenog novca’ u politici”, nastavio je Examiner. “Čini se kako su Chakrabartijeve kompanije postavljene isključivo u svrhu prikrivanja načina na koji su korištene političke donacije. Aranžman je zaobišao izvještajne zahtjeve i možda je prekršio prekoračenje od 5.000 dolara na priloge od saveznih PAC-a kandidatima, prema pritužbi koju je podnio Nacionalni centar za pravna i politička pitanja, skupina za praćenje vlade.”