Posvećeni ateist koji igra ‘Minecraft’ strpljivo čeka da se složene strukture izgrade same od sebe

The Babylon Bee

AUBURN, WA — Myron Bassett, 37-godišnji posvećeni ateist, rekao je da već osam godina igra istu neprekinutu igru Minecrafta. Iako to samo po sebi nije jedinstveni slučaj među Minecraft entuzijastima, Bassett kaže da je, za razliku od drugih igrača, odlučio zauzeti potpuno ateistički pristup avanturističkoj igri izgradnje svijeta: on čeka da se sve složene strukture i zgrade jednostavno slože iz ničega.

“Sjedim ovdje gledajući otvoreni krajolik od 2011. godine, kad je Minecraft prvi put izašao”, rekao je Bassett novinarima. No, kritičari kažu da teorija evolucije tvrdi da su potrebne milijarde godina kako bi svjetovi magično stvorili same sebe. Kada se suočio s tim pitanje, Bassett je namjestio svoju fedoru i objasnio: “Minecraft započinje u kasnijem trenutku nego što je to bio slučaj s našim svemirom. On ima sve esencijalne građevne blokove, plus još mnogo drugih blokova.”

Bassett također navodi matematiku kako bi opravdao svoj eksperiment. “Dopustite mi da malo uključim matematiku. Jedan dan u Minecraftu traje 20 minuta. To znači da jedna Zemljina godina iznosi 72 Minecraftove godine. Do kraja 2019., doseći ću gotovo 576 godina u Minecraft vremenu.”

U prosjeku, odrasli muškarci trenutačno umiru u dobi od 78 godina. No, Bassett kaže da će njegova veganska prehrana lako produljiti njegov život u teritorij stogodišnjaka. “Ako doživim 100 godina, to će biti 71 zemaljska godina: više od 5.000 Minecraft godina. Postoji dobra šansa da ću svjedočiti nekoj iskri grubog skloništa, kuće ili dvorca koji će se sami stvoriti u tom vremenu ako ostanem budno oprezan.” Bassett obično promatra svoj zaslon s nizom jakih povećala kako bi primijetio sitne promjene u pikselima.

Ako Minecraft evolucija potraje dulje, Bassett se nada da će i dalje biti prisutan kako bi joj mogao posvjedočiti. “Šanse su da će ljudska medicina znatno napredovati u nadolazećim desetljećima, što mi potencijalno daje mogućnost življenja više od milijun Minecraft godina.” Bassett vjeruje da ima potencijala živjeti gotovo 14.000 godina. “Potencijalno”, ponovno je pojasnio. “Sumnjati u to znači sumnjati u medicinsku znanost. A da ne spominjemo ljudsko kloniranje.”

U jednom trenutku, Bassett je uzbuđeno poskočio sa svoje igrače stolice, misleći da je posvjedočio spontanom kreiranju muhe u svijetu igre. Nažalost, to je bila samo obična muha na zaslonu njegovog računala.

Veliki vjernik u ateizam potvrdio je da je njegov lik ubijen tisućama puta od strane rulje pošto jednostavno stoji na mjestu i čeka da se nekakva vrsta skloništa stvori sama od sebe. ‘Creeperi’, zombiji, pauci i kosturi neprestano su ga ubijali, dok je izlazio u slijepoj vjeri i nadi da će se stvoriti nekakva složena struktura bez ikakvog inteligentnog stimulusa.

Drugi kritičari kažu da je Minecraft video igra i da su joj potrebni inteligentni dizajneri kako bi zapravo sastavili stvari u svijetu igre. No, Bassett vjeruje da je sama Zemlja detaljna video igra koju su dizajnirali “transdimenzionalni vanzemaljci iz Partexa 1.3x.” “To je mnogo više znanstveno od dobronamjernog čarobnjaka u nebesima kojeg ovce na Zemlji obično prihvaćaju”, rekao je Bassett dok je pregledavao pixel u kamenom bloku Minecrafta s povećalom od šest kila.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.