CNN se suočava s tužbom većom od 250 milijuna dolara zbog ‘žestokih’ napada na Nicka Sandmanna

Ryan Saavedra

Screenshot: Twitter

Odvjetnik koji predstavlja učenika Covington Catholic srednje škole Nicka Sandmanna, rekao je za Fox New da će vrlo vjerojatno tužiti CNN za više od 250 milijuna dolara zbog lažnih napada koje je mreža pokrenula protiv tinejdžera.

Odvjetnik L. Lin Wood otkrio je tu informaciju u petak za vrijeme intervjua s Markom Levinom na Fox News, koji je se emitirati u nedjelju u Levinovoj emisiji “Life, Liberty & Levin”.

“CNN je bio vjerojatno žešći u svojim izravnim napadima na Nicholasa od Washington Posta. I CNN ulazi u domove milijuna ljudi”, rekao je Wood. “CNN nije mogao odoljeti ideji da je ovdje tip s mladim dječakom, s onom Make America Great Again kapom na glavi. Tako su se obrušili na njega.”

“Oni su stvarno krenuli napadati Nicholasa s idejom da je bio dio rulje koja je napadala skupinu Black Hebrew Israelites, vičući prema njima rasističke uvrede. To je u potpunosti netočno”, nastavio je Wood. “Sad govorite da posjedujete snimku; ako ste si uzeli barem malo vremena da biste pregledali snimku događaja tog dana, Nicholas Sandmann nije učinio ništa loše. On je, kao što sam rekao drugima, jedina odrasla osoba u sobi.”

Sandmann je bio lažno optužen zbog nepoštovanja američkog Indijanca koji je stajao ispred njega u udarao u bubanj pred njegovim licem 18. siječnja, dok je prisustvovao Maršu za život u Washington D.C.-u.

Kratki videoisječak, izvan konteksta, postao je viralan na društvenim medijima i doveo do više nekorektnih napada na dječake od strane zakonodavaca, medijskih organizacija, medijskih ličnosti i poznatih osoba.

“Ljudi iz CNN-a bili su online na Twitteru od 7 sati ujutro i retweetali jednominutni propagandni komad koji je objavljen”, dodao je Wood. “Oni su se istog trenutka obrušili na ovog mladog dječaka. I to su radili najmanje dva dana. Zašto se nisu zaustavili i uzeli si jedan sat vremena kako bi pretražili internet, pronašli istinu i tek onda izvijestili o njoj? Možda biste to trebali učiniti prije objavljivanja laži.”

Wood, koji je prošlog mjeseca podnio tužbu u iznosu od 250 milijuna dolara protiv Washington Posta, rekao je za Fox News da će vjerojatno tužiti CNN za još veći iznos.

“Očekujem da će, zbog žestine napada na Nicholasa, naša potražnja za odštetom biti viša nego je to bila u slučaju Washington Posta”, rekao je Wood.