Amerikanci nadmoćno odabrali Jordana ispred LeBrona kao najboljeg košarkaša ikad

Warner Todd Huston

LeBron James je možda omiljeni liberalni sportaš u medijima, ali u očima javnosti Michael Jordan još uvijek ima status najboljeg igrača svih vremena (GOAT) i to premoćno.

James svake godine zarađuje sve više postignuća, a posljednjih nekoliko godina vodila se burna rasprava oko toga je li James konačno preuzeo status GOAT-a od Michaela Jordana.

No, dok se sportski novinari i statističari iz NBA-a mogu prepirati oko pojedinosti, čini se kako javnost još uvijek smatra LeBrona Jamesa kao pretendenta na titulu GOAT-a.

Kao što je primijetio Business Insider:

Jordanovi navijači ukazuju na šest naslova prvaka, njegov neporaženi rekord u NBA finalima i njegov ukupni utjecaj na novu razinu popularnosti NBA-a kao razloge zbog kojih je najbolji.

Obožavatelji Jamesa ukazuju na njegovu dugovječnost, osam uzastopnih pojavljivanja u NBA finalima, od koji je osvojio tri i njegov ukupnu brilijantnost na parketu. James je također još uvijek na vrhuncu i prelazi Jordana u nekoliko statističkih dostignuća.

Ali nova anketa BI-a pokazuje da je James veliki gubitnik u ovoj bitci.

Anketa u kojoj je sudjelovalo 1.082 Amerikanaca pronašla je da je bivša zvijezda Chicago Bullsa Michael Jordan zaradio 66 posto glasova za GOAT-a, dok je James osvojio samo 10,4 posto potpore za najviši status.

Ostali igrači koji su našli mjesto na listi bili su Larry Bird, Wilt Chamberlain, Shaquille O’Neal, Kobe Bryant, Kareem Abdul-Jabbar i Stephen Curry.

Jordan je dobio podršku među svim dobnim skupinama, a ona nije padala ispod 54 posto u bilo kojoj dobnoj skupini. Odobreni ispitanici u dobi između 18-29 bili su više entuzijastični u vezi Jamesa, ali opet, mnogi od tih ispitanika nisu imali mogućnost svjedočiti velikoj karijeri Michaela Jordana.