Usrksli Che Guevara najavio kandidaturu za 2020., demokrati ga na brzinu proglasili ‘previše umjerenim’

The Babylon Bee

SANTA CLARA, KUBA — Je li marksistički revolucionar Che Guevara previše umjeren za demokrate u utrci za predsjedništvo 2020.?

To je pitanje koje si postavlja ljevica nakon što je Guevaru uskrsnuo ljevičarski odbor za političko djelovanje, Marksisti za jednakost, socijalizam i staljinizam. Aktivisti MZJSS-a stigli su u Santa Claru ranije ovog tjedna i prizvali Guevarin duh natrag iz mrtvih koristeći mračne, demonske rituale, koji su dobro poznati mnogim demokratima. MZJSS je potom žurno fotošopirao rodni list Zombi Guevare kako bi se mogao kandidirati za predsjednika Sjedinjenih Država.

Guevara je najavio svoju kandidaturu, ali je brzo osuđen od mnogih svojih kolega kandidata i ostalih prominentnih demokrata.

“Jednostavno nisam siguran da je Guevara dovoljno lijevo kako bi bio podesan demokratski kandidat na ovim izborima”, rekao je jedan politički komentator na CNN-u. “On je zapravo centrist usred ovog mnoštva radikalnih ljevičara i mi jednostavno ne mislimo da će se ovaj put isticati.”

Demokrati su naglasili da iako je Guevara bio masovni ubojica, on zapravo mora javno istaknuti svoju podršku dopuštanju ubojstva sve do, uključujući i trenutak rođenja ako želi biti prihvaćen kao mainstream demokratski kandidat. Oni su također demonstrirali da je njegov brend totalitarističkog terora bio dobra polazišna točka, ali on mora pokazati svoju spremnost da ušutka svakoga tko se bar malo ne slaže s ljevicom ako želi imati bilo kakve šanse.

“Upravo sam na Wikipediji pogledala članak o Cheu”, tweetala je Alexandria Ocasio-Cortez dok je navodno trebala raditi. “Ne vidim ništa o njemu što bi govorilo da mu je stalo do klimatskih promjena i da želi uništiti cijelu ekonomiju na temelju divljih apokaliptičnih predviđanja. Iskreno, možda ću morati baciti majice s njegovim likom.”

Komentar o službenom ulasku Guevare u utrku dobili smo i od Bernieja Sandersa, koji je jednostavno počeo nesuvislo govoriti o tome koliko okusa Doritosa je dostupno u njegovoj lokalnoj trgovini.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.