Viktor Orban hvalio predsjednika Trumpa u Bijeloj kući: Stojimo zajedno u obrani protiv ilegalne imigracije, terorizma i za zaštitu kršćana

Jim Hoft

Screenshot: YouTube/Fox News

Odvažni mađarski predsjednik Viktor Orban sastao se u ponedjeljak s američkim predsjednikom Trumpom u Bijeloj kući.

Orban je otvoreni kritičar islamizacije Europe i nekontrolirane ilegalne imigracije.

Zbog svoje vrlo uspješne politike i obrane Zapada, Orban je postao meta univerzalne mržnje globalnog ljevičarskog establišmenta.

Godine 2015., Mađarska je podigla graničnu ogradu. Do mjeseca listopada dužnosnici su rekli da nijedan migrant nije probio ogradu koju je Mađarska izgradila na svojoj granici s Hrvatskom.

Ograda uključuje bodljikavu žicu kako bi odvratila migrante od ulaska.

Nijedan migrant nije probio ogradu otkako je granica zatvorena.

Tijekom mjeseca rujna 2015. godine, bilo je ukupno 138.396 ulazaka migranata, a do prva dva tjedna u mjesecu studenom prosječan dnevni broj presretnutih migranata smanjio se na sam 15, što je više od 4.500 manje u prosjeku dnevno.

Predsjednik Trump ćeli izgraditi zid na južnoj američkoj granici, ali demokratski i republikanski zakonodavci oštro se suprotstavljaju tom planu. Oni podupiru nekontroliranu poplavu ilegalaca u Sjedinjene Države svakog mjeseca.

Viktor Orban pohvalio je predsjednika Trumpa tijekom sastanka, rekavši: “Želio bih izraziti da smo ponosni što stojimo zajedno sa Sjedinjenim Državama u borbi protiv ilegalne imigracije, terorizma te kako bismo zaštitili kršćanske zajednice diljem svijeta.”