Miley Cyrus objavila vulgarnu fotografiju u znak podrške pobačaju, optužena za krađu dizajna

Amanda Prestigacomo

Twitter

U utorak, glazbenica Miley Cyrus udružila se s Marcom Jacobsom kako bi promovirala pobačaj i skupila novac za tvornicu pobačaja Planirano roditeljstvo, koju inače financiraju porezni obveznici, vulgarnim slikama 26-godišnjakinje i prodajom majica.

Na jednoj fotografiji, Cyrus je oljuštenim grejpfrutom pokrila svoje bradavice na toples fotografiji; ta slika je otisnuta na Marc Jacobs majicu s kapuljačom i popraćena je tekstom: “Ne zaje*avajte se s mojom slobodom”. Prema proizvođaču odjeće, 100% prihoda od te majice bit će preusmjereno Planiranom roditeljstvu, organizaciji koja ubije nekih 320.000 nerođenih beba godišnje.

Na drugoj fotografiji, Cyrus zavodljivo liže preljev torte na kojoj je napisano “Pobačaj je zdravstvena zaštita” — popularna pro-pobačajna mantra koja ima jednakog smisla kao i “ubojstvo je zdravstvena zaštita”.

Apsurdne fotografije izazvale su poruge pro-lifera, ali su se također pojavile optužbe za krađu dizajna od pro-pobačajnih feminističkih kolega.

Slastičarka iz D.C.-ja poznatija kao “slatka feministica” žestoko je kritizirala Cyrus na Instagramu zbog navodne krađe dizajna torte. “[Miley Cyrus] je upravo najavila suradnju s [Marcom Jacobsom], [Planiranim roditeljstvom] i [Happy Hippie fondacijom] koristeći ovu sliku. To je izravna krađa mojih izvornih umjetničkih djela iz svibnja 2018. godine, bez pripisivanja zasluge”, napisala je, prilažući fotografiju u svrhu usporedbe. “To je doslovno moj rukopis, poruka i koncept. Povucite za usporedbu! Dizajn torte je za svakoga, no ovo je neoprostivo.”

Cyrus je odgovorila na optužbe u komentaru, priznajući da je njezin tim bio “inspiriran” slastičarkom.

Usprkos hollywoodskim pokušajima uzvraćanja udarca, pro-life zakonodavstvo širi se diljem nacije. Šačica država donijela je “zakone o otkucaju srca”, koji zabranjuju pobačaj nakon otkrivanja otkucaja srca nerođenog djeteta (oko šest tjedana trudnoće). Ono što se mora napomenuti jest da je prošlog tjedna demokratski guverner države Louisiane potpisao takvo zakonodavstvo u zakon.