UFC prvak Conor McGregor: Trump ‘fenomenalan predsjednik’, možda ‘najbolji svih vremena’

Ryan Saavedra

BT Sport via YouTube

UFC prvak Conor McGregor izrazio je snažnu potporu predsjedniku Donaldu Trumpu u ponedjeljak navečer, rekavši da je fenomenalan predsjednik i možda najbolji svih vremena.

Komentari McGregora došli su kao odgovor na Trumpov tweet: “Danas točno prije tri godine, 20. siječnja 2017., položio sam prisegu za predsjednika. Toliko je prikladno što je danas također Dan Martina Luthera Kinga Jr.-a. Nezaposlenost Afroamerikanaca je NAJMANJA u povijesti u našoj zemlji, daleko. Također, najbolje brojke u vezi siromaštva, mladih i zaposlenosti, ikad. Odlično!”

McGregor je odgovorio: “Fenomenalan predsjednik. Vrlo lako moguće najbolji svih vremena u SAD-u. Svakako jedan od njih, dok sjedi na ramenima mnogih nevjerojatnih divova koji su mu prethodili. To nije mali pothvat. Rane faze godine također. Nevjerojatno. Čestitke i sretan dan Martina Luthera Kinga Americi.”

Trump je uglavnom voljen u svijetu sporta pošto su mnogi igrači iz gotovo svih velikih sportskih liga, kao i mnogi bivši treneri iz profesionalnog i sveučilištnog sporta, podržali Trumpa.

Također je značajan rast potpore Trump među crnom zajednicom, što predstavlja drastičan pomak u načinu na koji Republikanska stranka pristupa manjinskim zajednicama.

Anketa koju je u studenom prošle godine proveo Rasmussen pokazala je 34% potpore crnog stanovništva prema predsjedniku Trumpu, dok je anketa Sveučilišta Emerson u istom mjesecu pokazala 34.5% potpore crnih glasača.

Jack Brewer, bivši igrač NFL-a koji je igrao za Minnesota Vikingse, New York Giantse i Philadelphia Eaglese, rekao je prošli mjesec za Washington Times: “Donald Trump će osvojiti više od 20% crnih glasova.” Treba napomenuti da bi s takvom potporom crnih birača Trump nadmoćno osvojio predsjedničke izbore.