Trump: ‘Svako dijete je čudo života’

dr. Susan Berry

Screenshot: YouTube/The White House

Predsjednik Donald Trump rekao je tijekom svog Govora o stanju Unije u utorak navečer da je “svako dijete čudo života”.

Kako bi naglasio tu izjavu, Trump je kao svoje posebne goste pozvao Robin Schneider i njezinu kćer Ellie iz Kansas Cityja, države Missouri.

Ellie je bila jedna od najmlađih beba koja je preživjela prerano rođenje u Sjedinjenim Državama.

Predsjednik je objasnio:

Godine 2017., liječnici u bolnici St. Luke u Kansas Cityju porodili su jedno od najranijih prijevremeno rođenih beba koje su preživjele. Rođena nakon samo 21 tjedan i 6 dana i teška manje od pola kilograma, Ellie Schneider je rođena kao borac. Pomoću vještine njezinih liječnika — i molitvi njezinih roditelja — mala Ellie je nastavila pobjeđivati u borbi za život.

Danas je Ellie čvrsta, zdrava dvogodišnja djevojčica koja sjedi sa svojom nevjerojatnom majkom Robin na galeriji”, rekao je Trump. “Ellie i Robin, tako nam je drago što ste ovdje.

Predsjednik je dodao:

Ellie nas podsjeća da je svako dijete čudo života. Zahvaljujući modernim medicinskim čudima, sad preživljava 50 posto vrlo preuranjenih beba porođenih u bolnici u kojoj je rođena Ellie. Naš cilj bi trebao biti osiguranje da svaka beba ima najbolje šanse za napredovanje i rast baš kao i Ellie.

Trump je rekao da traži od Kongresa da “osigura dodatnih 50 milijuna dolara za financiranje neonatalnih istraživanja za najmlađe američke pacijente”.