Navodna snimka Epsteinovog pokušaja samoubojstva ‘više ne postoji’ nakon što je zatvor snimio krivi video

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube/The New York Times

Iako je osramoćeni financijer i pedofil Jeffrey Epstein mrtav već gotovo šest mjeseci, okolnosti koje su dovele do njegove smrti postaju sve čudnije. Ovaj put, okolnosti se tiču snimke prvog navodnog pokušaja samoubojstva Epsteina u srpnju.

U najnovijem razvoju događaja, tužitelji su u četvrtak rekli sucu koji je nadzirao suđenje bivšem Epsteinovom cimeru iz ćelije, osuđenom obojici Nicholasu Tartaglioneu, da nadzorni snimci hodnika tijekom Epsteinovog navodnog neuspjelog pokušaja samoubojstva “više ne postoje” zbog “tehničkih pogrešaka”, navodi Associated Press.

Prošlog prosinca, tužitelji su vjerovali kako su pronašli snimku nakon što su samo dan prije rekli da su je zapravo izgubili.

Marc Fernich, Epsteinov odvjetnik, rekao je da izgubljena snimka “samo pridonosi neodgovorenim pitanjima i produbljuje misteriju koja okružuje (Epsteinovu) smrt, hraneći percepciju da javnost nikada neće stvarno znati što se dogodilo — i da ljudi na vlasti zapravo nisu zainteresirani da to otkriju”, izvješćuje AP.




“Ništa u vezi Epsteinovog progona i smrti u saveznom pritvoru me u ovom trenutku može iznenaditi”, nastavio je Fernich, prema novinskoj agenciji.

New York Times zatražio je komentar od Ureda za zatvore u četvrtak u vezi nestale video snimke, kao i od ureda američkog odvjetništva. Obje organizacije odbile su komentirati.

U epizodi 60 Minutes, dr. Michael Baden, forenzični patolog kojeg je angažirao Epsteinov brat, rekao je za CBS da “dosad objavljeni forenzični dokazi, uključujući obdukciju, mnogo snažnije upućuju na ubojstvo i davljenje nego na samoubojstvo i vješanje. Oklijevam s donošenjem konačnog mišljenja prije nego stignu svi dokazi.”