Ubijen sin savezne sutkinje, a suprug kritično ranjen samo nekoliko dana nakon što joj je dodijeljen slučaj povezan s Jefferyjem Epsteinom

Cristina Laila

20-godišnji sin američke okružne sutkinje države New Jersey Esther Salas, koja je imenovana na tu poziciju u vrijeme Obamine administracije, ubijen je u nedjelju navečer, dok je njezin suprug kritično ranjen od strane napadača koji se predstavio kao vozač FedEx-a.

Suprug sutkinje, 63-godišnji Mark Anderl, kazneni odvjetnik, nalazi se u bolnici u kritičnom stanju.

Sutkinji Salas nedavno je dodijeljen slučaj vezan za Jeffreyja Epsteina.

Sutkinja je u vrijeme pucnjave navodno bila u podrumu i prošla je neozlijeđeno, prema službenicima za provedbu zakona.

Daily Mail je izvijestio:

Sin savezne sutkinje je ubijen, a njezin suprug kritično ranjen nakon što ih je u njihovoj kući napao napadač obučen kao vozač FedEx-a.

Pucnjava se dogodila samo nekoliko dana nakon što je sutkinji dodijeljen slučaj povezan s Jeffreyjem Epsteinom, iako još nema naznaka da je napad povezan s njezinim radom.

Napad je počeo oko 17 sati, nakon što je Mark Anderl otvorio vrata obiteljske kuće. Upucan je nekoliko puta.

Potom je smrtno ranjen Daniel, student Katoličkog sveučilišta u Washington D.C.-u, koji je došao provjeriti o čemu se radi.

Pucač je nakon toga pobjegao s mjesta događaja.

Prema Bloombergu, Salas je 15. srpnja dodijeljen slučaj povezan s Epsteinom.

Deutsche Bank AG navodno je zavarala investitore u vezi nedostataka oko anti-pranja novca i nije “propisno nadgledala” mušterije koje je smatrala “visokim rizikom”, poput Jeffreyja Epsteina, rekli su investitori na saveznom okružnom sudu u New Jerseyju.

Banka nije rekla investitorima da nije riješila probleme u kontroli otkrivanja podataka i nije vodila dovoljnog računa o klijentima poput osuđenog seksualnog prijestupnika Epsteina i druge dvije banke koje su u prošlosti bile upletene u financijske skandale, izjavili su investitori na američkom okružnom sudu za Okrug New Jerseyja.

U vrijeme objavljivanja, vlasti nisu sugerirale da je pucnjava u nedjelju uvečer povezana sa slučajevima sutkinje Salas.