Ravnopravnost spolova LOL: Muškarac legalno promijenio spol kako bi se mogao umiroviti 5 godine prije

James Barrett

Argentinac koji je desetljećima crnčio kao porezni djelatnik, napokon će moći uživati u “ravnopravnosti spolova” koju svi toliko priželjkuju. Sve što je morao učiniti je potpisati nekoliko obrazaca i promijeniti jedno malo slovo kako bi mogao početi uživati u zasluženoj mirovini nekoliko godina ranije nego inače – kao “žena”.

Ono što zvuči kao argentinska verzija Bruce-u-Caitlyn Jenner priče – ali bez olimpijskog zlata, Kardashijanaca i nagrade za “Ženu godine” – pokazao se prilično brilijantnim planom za prijevremeno umirovljenje skromnog poreznog djelatnika Sergia Lazarovicha, koji je želio samo malo pravde i svoju penziju.

Prošlog lipnja, Sergio je službeno postao Sergia, a Sergia je službeno postala kvalificirana za početak uzimanja mirovine. Međutim, član Sergijine obitelji je sad razotkrio ovaj potez, a kakva će reakcija države biti, ostaje da se vidi.

Pa kako je to Sergiju uspjelo? Bilo je nevjerojatno lako, objašnjava Daily Mail: “Argentinski zakon dopušta svakoj osobi da promjeni spol na identifikacijskim dokumentima kako bi odgovarao njihovoj percepciji samog sebe, bez da pruži dokaze o hormonskom tretmanu ili kirurškoj promjeni spola.”

Drugim riječima, argentinski zakoni rodnog identiteta su strogi koliko i pravila korištenja kupaonice u supermarketu.

Što se tiče zašto je Sergio postala Sergia, njegov rođek je rekao Informate Salta kako je Sergio uvijek osjećao da je neravnopravnost spolova nametnuta od vlade “nepoštena”, ali Sergiovi pravni savjetnici su bili ti koji su mu predložili da je najbolja stvar koju može napraviti da postane ona.

“Njegovo uvjerenje je da je nepošteno, pošto je muškarac, što mora raditi pet godina više od žena”, rekao je Sergiov rođak. “Radio je na tome više od tri godine i bio je savjetovan od strane odvjetnika, a prvi plan mu je bio da podnese žalbu državi u kojoj bi se pozvao na diskriminaciju. Ali to je bila opcija koja bi potrajala mnogo godina i nitko na kraju ne bi mogao garantirati da će presuda biti u njegovu korist.”

Prema lokalnim novinama, “Sergia” je bila samo u heteroseksualnim odnosima i bila je oženjena za istu ženu 25 godina, nikad ne pokazujući interes da živi kao pripadnica drugog spola. Nakon što je konfrontirana s njezinim navodnim lažnim identitetom, “Sergia” je rekla da ima svoje razloge zašto je ‘ona’. “Ne moram objasniti nikome ništa”, rekao je. Oprostite, mislio sam ‘rekla je’.