Trumpovo odobravanje poraslo usred Comeyjeve osvetničke turneje

James Barrett

Screenshot: YouTube/Radio Free Europe/Radio Liberty

Jedina preostala dnevna anketa, Rasmussen, ima ponovno dobre vijesti za predsjednika Trumpa; Unatoč svim negativnim naslovima o njegovom osobnom odvjetniku, uključujući tvrdnje o potencijalnom kršenju zakona o financiranju kampanje i osvetničke turneje otpuštenog FBI direktora James Comeyja, Trumpovo odobravanje malo se poboljšalo prošli tjedan.

I da, još uvijek pobjeđuje Obamu u anketama.

Evo Rasmussenovog sažetka svojih najnovijih saznanja:

Rasmussenov dnevni izvještaj za praćenje predsjednikove popularnosti za ponedjeljak pokazuje da 51% vjerojatnih američkih birača odobrava posao koji obavlja predsjednik Trump. Četrdeset osam posto (48%) ne odobrava.

Najnovije brojke uključuju 35% onih koji jako odobravaju predsjednika i 39% onih koji ga jako ne odobravaju. To mu daje Indeks odobravanja od -4.

Evo Trumpovih rezultata zadnja dva tjedna:

Rasmussen Trump

Rasmussen je također procijenio što glasači misle o Comeyju. Ne baš sjajno:

Čak i među biračima koji jako ne odobravaju posao Trumpa, samo 21% vidi Comeyja kao boljeg direktora FBI-a od većine njegovih prethodnika. Šezdeset i devet posto (69%) onih koji jako odobravaju Trumpa, vele da je Comey bio gori od onih koji su mu prethodili.

Četrdeset šest posto (46%) svih birača vjeruje da Comey treba biti procesuiran zbog propuštanja informacija medijima u vrijeme kad je bio direktor FBI-a. To je povećanje od 41% od prošlog lipnja nakon što je pod prisegom priznao Senatskoj komisiji da je procurio informacije s njegovog sastanka s Trumpom kao direktor FBI-a New York Timesu preko prijatelja.

Samo 34% se ne slaže i veli da Comey ne bi trebao biti procesuiran, 13 posto manje od 47% sa zadnjeg anketiranja. Dvadeset posto (20%) nije sigurno.

Nakon što je prozvao Comeyja što nije 2016. pridao anketi dovoljno zasluga, Rasmussen je dao mali osvrt na javnu percepciju Comeyja neposredno nakon izbora: 44% demokrata optužilo je njegovu odluku da ponovno otvori istragu protiv Clintonove (što je rekao u intervjuu u nedjelju da je dijelom to učinio kako bi legitimizirao predsjedništvo, za koje je mislio da će Hillary premoćno osvojiti). U međuvremenu, 60% svih birača složilo se s njegovom odlukom, a 53% se još uvijek ne slaže s odlukom da ne podigne kaznenu optužnicu protiv nje.

Kao što je Daily Wire već napomenuo, nakon teške prve godine na anketama i usprkos nevjerojatno negativnoj pokrivenosti od strane tiska, Trump je na anketama dostigao Obamu u prosincu, a nedavno ga je i prestigao. Evo Obaminih brojki u istoj točki njihovog mandata:

Rasmussen Obama