Izvješće sugerira da je ubojica iz Parklanda bio dodijeljen programu iz Obamine ere, upravitelj je lagao

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube/MSNBC

U nedjelju kasno navečer, lokalni mediji na Floridi izvijestili su da je ubojica iz Parklanda bio dodijeljen kontroverznom disciplinskom programu iz Obamine ere, što je upravitelj javnih škola okruga Broward u više navrata negirao.

WLRN izvještava:

Dva izvora koja imaju uvid u disciplinske podatke strijelca rekla su WLRN-u da je bio upućen u tzv. PROMISE program na trodnevni nadzor, nakon što je vandalizirao Westglades srednju školu 2013. godine.

Upravitelj Robert W. Runcie implementirao je PROMISE program u javne škole okruga Broward 2013. godine na zahtjev Obamine administracije koja je uložila napor kako bi smanjila broj manjinskih studenata koji su završili su zatvoru zbog zločina koje su počinili na kampusu.

Ben Shapiro s Daily Wire-a analizirao je izvješće Real Clear Investigations i napisao da su javne škole okruga Broward “preradile disciplinarnu politiku kako bi napravili gotovo nemogućim da se učenici suspendiraju, izbace ili uhite zbog problema s ponašanjem, uključujući kriminalnu aktivnost”.

Glasnogovornica školskog okruga Tracy Clark izjavila je u petak za WLRN da su administratori okruga analizirali podatke strijelca i u nedjelju potvrdili da je bio upućen na PROMISE nakon što je vandalizirao kupaonicu, ubrzo nakon što je program implementiran 2013. godine.

WLRN napominje da nije jasno da li je strijelac uopće pohodio program.

Clark je rekla da se pojavio u obrazovnom centru Pine Ridge u Fort Lauderdaleu – alternativnom školskom objektu u kojem je PROMISE smješten – na prijemnom intervjuu dan nakon incidenta vandalizma.

Clark je izjavila za WLRN: “Čini se da [strijelac] nije završio preporučeni trodnevni program”, iako nije htjela “nagađati” o razlogu zašto.

WLRN dodaje da je Ured šerifa okruga Broward prethodno izjavio da strijelac nije pohađao program.

“Školski odbor izvještava da nije bilo sudjelovanja u PROMISE programu”, izjavio je predstavnik ureda Jack Dale.

Oni pogođeni pucnjavom u Parklandu reagirali su na vijesti traženjem ostavke upravitelja Runcieja: