Jedan od sjevernokorejskih pritvorenika uručio je Penceu poruku. Ono što je na njoj pisalo je inspirativno.

Hank Berrien

U četvrtak, potpredsjednik Mike Pence, koji je i sam pobožni kršćanin, podijelio je dirljiv trenutak koji se dogodio kad se susreo s tri američka pritvorenika koji su se vratili iz Sjeverne Koreje: jedan od muškaraca mu je predao poruku na kojoj je bio napisan Psalam 126.

Nije jasno tko je napisao poruku; jedan od muškaraca je zaređeni evanđeoski pastor, a drugi je navodno kršćanski misionar.

Trojica muškaraca puštenih muškaraca su Kim Hak Soon, Kim Dong Chul i Kim Sang Duk. Hak-Soon i Sang Duk, koji su predavali na Sveučilištu za znanost i tehnologiju u Pyongyangu (PUST), zatočeni su u travnju i svibnju 2017.; Kim Dong Chui bio je uhićen u listopade 2015. godine.

Kim Hak-soon je zaređen kao evanđeoski kršćanski pastor i povezan je s Orijentalnom misijskom crkvom u Los Angelesu. Njegova supruga rekla je CNN-u da je stručnjak za poljoprivredu i da je na sveučilištu predavao uzgajanje riže.

Kim Dong Chul je rekao da je kršćanski misionar. U siječnju 2016. godine, sjevernokorejska prebjeglica Ma Young-ae, izjavila je u utorak za Reuters da je srela Kima u Sjedinjenim Državama. Rekla je: “Rekao je crkvama da je misionar koji radi u Sjevernoj Koreji i šalje stvari iz Kine na Sjever kako bi pomogao siromašnim stanovnicima Sjeverne Koreje.”

Sin Kim Sang Dok-a, Sol, izjavio je da je njegov otac predavao računovodstvo i biznis na PUST-u.