‘Služavkine priče’ doslovno drže bosu i trudnu ženu vezanu lancima

Paul Bois

Screenshot: HULU

Feministička paranoja “Služavkinih priča” – u kojoj, između ostalog, glumi ponosna članica scijentologije – postala je još luđa u epizodi druge sezone.

Feministi ne prestaju govoriti kako ljudi pro-života i kršćani žele držati bespomoćne žene bosima i trudnima. Ne govore to za islam, koji doslovce drži žene bose i trudne ispod pokrova, nego za kršćanstvo. Ne zbog toga što kršćanstvo doslovce želi zadržati žene bose i trudne, već iz razloga što propovijeda seks u kontekstu braka i ne ubija nedužna ljudska bića u utrobi njihovih majki.

“Služavkine priče” igraju na kartu ove divlje fantazije bosih i trudnih (vjerojatno u Trumpovoj Americi) u potpunosti u epizodi prikazanoj 9. svibnja pod nazivom “Druge žene”. LifeNews piše:

Hulu-ova serija “Služavkine priče” ponosi se što prikazuje mračnu sliku žena u Trumpovoj Americi, iako serije nema apsolutno ništa zajedničko s stvarnom Trumpovom Amerikom. Ipak, to ne spriječava seriju da oživaljava svoju #Resistance narativu na najspsurdnije načine. Slijedeća stanica je uzimanje izraza “bose i trudne” isuviše ozbiljno.

Epizoda “Druge žene”, prikazana 9. svibnja, dolazi nakon što je June/Offred (Elizabeth Moss) pronađena i ponovno uhvaćena u pokušaju bijega i Gileada. Budući da je trudna, ona ostaje neprocijenjiva društvu usprkos tome što je jasno protiv žena. Kako bi stvarno pokrenuli točku naprijed, show nam konačno prikazuje najveću feminističku noćnu moru: June, bosa i trudna, vezana lancima za krevet.

Feministi doslovno vjeruju da se ovo dešava ili da će se desiti u Trumpovoj Americi.