POGLEDAJTE: Trump najavio legalizaciju marihuane

Ryan Saavedra

Screenshot: Twitter

U petak, prije odlaska u Kanadu na summit G-7, predsjednik Donald Trump iznenađujuće je najavio kako će vjerojatno ukinuti saveznu zabranu marihuane.

Ovaj potez, koji bi mogao biti razoran za demokratske kandidate u ovogodišnjim izborima, došao bi kao podrška naporima republikanskog senatora Coreya Gardnera (republikanac-Kolorado) da okonča zabranu. Los Angeles Times izvještava:

Trumpove primjedbe suprotne su od stajališta glavnog državnog odvjetnika Jeffa Sessionsa. Zakon, potaknut dvostranačkom koalicijom, bi omogućio državama da legaliziraju marihuanu neopterećene prijetnjama saveznog progona. Za razliku od toga, Sessions je poticao te prijetnje i lobirao u Kongresu za smanjenje trenutne zaštite korištenja marihuane u medicinske svrhe.

“Podržavam senatora Gardnera”, rekao je Trump. “Znam točno što radi. Trenutno gledamo u to. Ali vjerojatno ću na kraju to podržati, da.”

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u četvrtak, Gardner je objasnio zašto misli da je to pitanje važno, izjavivši: “Ako poslujete s marihuanom… ne možete dobiti kredit u banci ili otvoriti račun u banci zbog zabrinutosti oko sukoba trenutnih državnih i saveznih zakona.”

“Moramo ovo riješiti”, nastavio je Gardner. “Došlo je vrijeme da se ova industrija izvuće iz sjene, da se dolari napokon izvuku iz sjene.”

POGLEDAJTE: