Odobravanje Trumpa u porastu, prešišao Obamu

James Barrett

Usred stalne oluje negativnog medijskog pokrivanja, kontroverza i ogorčenja pokreta #resistance, predsjednik Trump svjedoči porastu odobravanja od strane glasača — zapravo, prema Rasmussenu, nadmašuje predsjednika Obamu u istoj točki njegovog predsjedanja.

Rasmussenovi najnoviji brojevi izvučeni iz dnevne ankete su najbolji koje je Trump vidio u posljednje vrijeme. Od 2. kolovoza, 50% američkih glasača odobrava Trumpov posao, dok 49% ne odobrava.

Iako se trenutačno nalazi na rubu općeg odobravanja, još uvijek zaostaje što se tiče onih koji “snažno” osjećaju njegovu uspješnost u uredu. Najnovije brojke uključuju 35% onih koji snažno odobravaju način Trumpovog rada, nasuprot 41% onih koji ga snažno ne odobravaju, izvijestio je Rasmussen. “To mu daje Predsjednički indeks odobravanja -6.”

Tijekom prošlog mjeseca, Trump se nalazio između 44% i 48% odobravanja. Brojka od 50%, izmjerena u četvrtak, najviša je od 22. svibnja.

Ispod se nalaze Trumpove brojke posljednja dva tjedna:

Ramussen

Za usporedbu, u istoj točki njegovog predsjedanja, Obama, koji je imao daleko više simpatija medija, bio je na 45% odoravanja i 54% ne odobravanja.

Ispod su Obamine brojke za isti period, u kojem su brojke odobravanj varirale između 43% i 47%:

Rasmussen

Dok je Rasmussen otkrio prilično dobar rejting Trumpa, brojke Real Clear Politicsa su malo manje laskave. Trump trenutačno sjedi na 43,5% odobravanja i 52,8% ne odobravanja u RCP prosjeku nacionalnih anketa. Dok ta brojka odobravanja nije baš sjajna, ona ipak pokazuje značajan napredak u odnosu na vrijeme prije osam mjeseci, kada je pao na očajnih 37% odobravanja.

Ispod je screenshot RCP-ovog interaktivnog grafikona prosječnih brojki Trumpovog odobravanja od preuzimanja dužnosti:

Real Clear Politics