John McCain umro u 81. godini života

Ryan Saavedra

Senator John McCain (republikanac-Arizona) preminuo je u subotu u dobi od 81 godine — samo dan nakon što je njegova obitelj najavila da više neće tražiti liječenje u borbi protiv raka mozga.

McCain, bivši vijetnamski ratni zarobljenik i mornarički pilot, preminuo je ujutro u 4:28 nakon što se borio protiv glioblastoma od srpnja 2017. godine.

“Sa senatorom su bili njegova supruga Cindy i njihova obitelj”, rekao je McCainov ured u priopćenju. “U trenuku njegove smrti, šezdeset godina je vjerno služio Sjedinjenim Američkim Državama.”

McCain, američki senator sa šest mandata, bio je dva puta predsjednički kandidat — izgubivši republikansku nominaciju 2000. od Georgea W. Busha i opće izbore u 2008. od Baracka Obame.

“Moje duboke simpatije i poštovanje idu obitelji senatora Johna McCaina”, napisao je predsjednik Donald Trump na Twitteru. “Naša srca i molitve su s vama!”

“Naše misli, molitve i najdublja suosjećanja obitelji McCain”, napisala je prva dama Melania Trump na Twitteru. “Hvala senatore McCain za vašu službu naciji.”