USA Today tvrdi da Trump zabranjuje vize istospolnim partnerima. Postoji samo jedan problem.

Ashe Schow

YouTube via China Uncensored

U još jednom primjeru bezočnih predrasuda protiv predsjednika Donalda Trumpa, USA Today pokušava oslikati njegovu administraciju kao anti-gay zbog obustavljanja dodjele viza istospolnim partnerima američkih diplomata i zaposlenika Ujedinjenih naroda.

“Administracija predsjednika Donalda Trumpa počela je ovaj tjedan odbijati vize neoženjenim, istospolnim partnerima stranih diplomata i službenika i zaposlenika Ujedinjenih naroda — učinivši tako brak uvjetom za dobivanje vize”, izvijestio je USA Today.

Ali ukoliko nastavite čitati do kraja sedmog odlomka, uvidjet ćete ovaj mali dragulj:

“Heteroseksualni partneri stranih diplomata i zaposlenika Ujedinjenih naroda također ne ispunjavaju uvjete za američke vize.”

Oh.

Dakle, administracija je zapravo zabranila vize svim neoženjenim partnerima, što znači da diplomati samo ne mogu dovesti svoje djevojke ili dečke.

Tamo gdje USA Today ima neke valjane kritike je činjenica da mnoge zemlje zabranjuju istospolne brakove, pa bi se diplomati iz tih zemalja mogu suočiti s ozbiljnim problemima.

Međutim, kao što napominje USA Today, nije jasno koliko će stranih diplomata i zaposlenika UN-a zapravo biti pogođeno ovom odlukom.