Fleccas pitao studente USC-a zašto prosvjeduju protiv Ben Shapira. Nemaju pojma.

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: YouTube

Ulični novinar Austen Fletcher, poznatiji kao Fleccas, posjetio je u petak navečer kampus Sveučilišta Južne Kalifornije (USC) uoči predavanja glavnog urednika Daily Wirea Bena Shapira u Bovard Auditoriumu.

Fleccas — kojeg je u jednom trenutku okružila rulja prosvjednika i vikala mu “rasistu odlazi kući!” — kontaktirao je mnoge anti-Shapiro prosvjednike, od kojih neki nisu ni bili studenti USC-a. Svi oni osudili su Shapira zbog njegovog “govora mržnje” i “bigotizma”, ali kada su bili pritisnuti da navedu konkretne primjere “bigotizma”, ostali su nijemi, izlažući tako svoje neznanje i partizanski mentalitet.

“Ja znam da se ne slažem s njegovim pogledima”, rekla je jedna ženska prosvjednica, dodajući, “neke od stvari koje govori su za mene više na granici ‘govora mržnje’ nego što je sloboda govora”. Na pitanje s kojom se točno specifičnom stvari nije složila, odgovorila je: “Ne znam puno specifičnih stvari o njegovim pogledima, ali ono što sam od njega čula zvuči mi mrsko”.

Prijevod: nikada ga nije slušala.

Ješ jedna ženska prosvjednica slijedila je trend neznanja, osuđujući Shapira zbog “ponižavajućih primjedbi u vezi žena”, ali priznajući kako ne može navesti bilo kakve primjere i da joj je ta informacija “preusmjerena”.

“[Shapiro] je rekao ponižavajuće primjedbe u vezi žena, manjinskih skupina, LGBTQ zajednica”, rekla je.

“Što je rekao o ženama?” upitao je Fleccas.

“Uh, neke omalovažavajuće stvari; one koje nisu bile toliko publicirane”, nejasno je odgovorila.

“U njegovoj emisiji, ili –?” pritisnuo je Fleccas.

“Uh, vjerujem da su bile u članku koji je objavio”, promrmljala je.

“Što je rekao?” upitao je Fleccas.

“Uh, iskreno, ne bih ti znala reći”, priznala je prosvjednica. “To je bilo ono što mi je proslijeđeno.”

Ma da, nemoj mi reći.

Kasnije u videu, Fleccas je pitao prosvjednike o njihovom “policajci i Kan idu ruku pod ruku” skandiranju, pogotovo iz razloga što su mnogi policajci koji su ih štitili bili obojeni ljudi. Odbili su odgovoriti.

Ipak, bilo je i nekih svjetlih točaka: artikulirani studenti koju su s pravom tvrdili da je tzv. “govor mržnje” zapravo zaštićeni govor i jedan student, bivši pristalica Bernieja Sandersa, koji je pripisao Shapiru mijenjanje svog svjetonazora.

“[Shapiro] je veliki razlog što sam se preobratio u konzervativca. Bio sam pristaša Bernieja Sandersa 2016.”, objasnio je. “Nakon prvog videa, pogledao sam u slijedeća dva tjedna gotovo sve i napravio okret od 180 stupnjeva na političkom spektru.”

POGLEDAJTE: