Trump uništio ‘nepristojnog’ Acostu, pomoćnica mu uzela mikrofon

Ryan Saavedra

Screenshot: C-SPAN Video

Predsjednik Trump oštro je kritizirao CNN-ovog novinara Jima Acostu tijekom tiskovne konferencije u srijedu, optužujući ga zbog njegovog ponašanja prema glasnogovornici Bijele kuće Sarah Sanders i zbog toga što je “gruba, grozna osoba”.

Svađa se dogodila kad je Acosta provocirao predsjednika zbog njegove kampanjske poruke, osobito njegove odluke da se usredotoči na ilegalnu imigraciju i migrantski karavan.

Acosta je naveo kako je Trump nazvao karavan “invazijom”, na što je predsjednik odgovorio: “Ja smatram da je to invazija”.

“To nije bila invazija”, tvrdio je Acosta.

Acosta je pokušavao objasniti zašto misli da karavan nije invazija, na što je Trump odgovorio: “Hvala ti što si mi rekao taj podatak.”

Acosta je potom lažno naveo da je Trump pokušao demonizirati imigrante tijekom kampanje, dok se, uistinu, Trumpova poruka iz kampanje fokusirala na ilegalnu imigraciju.

“Želim da dođu u zemlju, ali na legalan način”, rekao je Trump. “Ti znaš, Jim, da trebaju doći kroz pravilan proces.”

Ova izmjena Trumpa i CNN-ovog profesionalnog provokatora brzo je eskalirala, a završila je Trumpovim posramljivanjem Acoste.

“Mislim da bi trebao pustiti da ja vodim državu, a ti CNN”, rekao je Trump. “Ti ne bi trebao raditi za CNN. Način na koji se odnosiš prema Sarah Huckabee je grozan. I način na koji tretiraš druge ljude je grozan. Ne bi se trebao odnositi prema ljudima na taj način.”

POGLEDAJTE: