Ocasio-Cortez rekla da se osjeća poput ‘američkog revolucionara’, promptno je ismijana

Ryan Saavedra

YouTube via Sargon of Akkad

Krajnje-lijeva demokratska socijalistica Alexandria Ocasio-Cortez izjavila je u srijedu navečer da se osjeća poput “američkog revolucionara”.

Ocasio-Cortez objavila je primjedbu nakon što je navodno posjetila izložbu pod nazivom “Veliki skok” u Smithsonianovom nacionalnom muzeju američke povijesti i tweetala fotografiju koja je odgovarala tekstu prikazanom u muzeju:

Svijetom, kojeg su britanski kolonisti naslijedili, vladali su kraljevi, nasljedni aristokrati i bogata gospoda. Ali godine 1776., Amerikanci su odlučili promijeniti taj svijet. Znali su da mogu bez kralja i aristokracije. Oni će stvoriti vladu koja će se temeljiti isključivo na “narodu”.

Ali tko će se ipak ubrojiti u taj “narod” i kako će sve to funkcionirati? Hoće li bogata i educirana gospoda i dalje dominirati vladom? Hoće li novi, reprezentativni oblik vlade doista zastupati interese običnih muškaraca i žena? Na koji način ti ljudi trebaju sudjelovati kako bi se čuo njihov glas?

Ocasio-Cortez je napisala na Twitteru: “Raspoloženje: Američki revolucionar.”

Pokušaj novoizabrane zastupnice da se identificira s američkim revolucionarima je bio previše za neke od njezinih kritičara, koji su na smiješan način odgovorili na tweet.

“Pričekaj samo kad čuješ njihovu perspektivu o ograničenoj vladi i individualnim pravima!”, tweetao je Ben Shapiro.

Ostali su napisali slične primjedbe, ističući da su Očevi osnivači “zagovarali protiv *gotovo* svega što ona predstavlja.”